• Business

    Καλογρίτσας gate: Πήρε δάνεια 22 εκατ. το 2016, τα 15 εκατ. λίγο πριν τις άδειες

    • NewsRoom
    kalogritsas


    Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αποκαλύψεις για τα δάνεια που έχει λάβει ο Χρήστος Καλογρίτσας για τις επιχειρήσεις του. Με νέα στοιχεία που παρουσίασε σε ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, επικαλούμενος το  πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Attica Bank, αποκαλύπτει ότι ο εργολάβος έχει πάρει συνολικά δάνεια 105 εκατομμυρίων ευρώ ως τέλος του 2015, με τα 50 εκατομμύρια εξ αυτών, να του έχουν δοθεί με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

    Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την άλλη Δευτέρα ο κ. Καλογρίτσας θα πρέπει να πληρώσει 18 εκατ. ευρώ για την πρώτη δόση της τηλεοπτικής άδειας που εξασφάλισε.

    Παράλληλα, το 2016 ο κ. Καλογρίτσας έλαβε νέα δάνεια ύψους 22 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 εκατ. έλαβε στις 27 Ιουνίου 2016, λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, στην οποία συμμετείχε.

    Πληροφορίες του Alpha αναφέρουν ότι σύμφωνα με το πόρισμα της ΤτΕ ο εργολάβος έχει συνολικά λάβει δάνεια ύψους 127,6 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, από το 2011 έως το 2014 οι επιχειρήσεις του κ. Καλογρίτσα δανειοδοτήθηκαν με 55 εκατ. ευρώ, το 2015 με 50 εκατ. ευρώ, ενώ εντός του τρέχοντος έτους έλαβαν 22,6 εκατ. ευρώ.

    Μάλιστα, η χρηματοδότηση του επιχειρηματία πραγματοποιήθηκε με προνομιακό καθεστώς, ενώ είχε λάβει το πράσινο φως για άλλα 19 εκατ. ευρώ, που όμως τελικά δεν έλαβε μετά από παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Ο έλεγχος της Τραπέζης της Ελλάδος για τη φετινή χρονιά και ειδικά για τα δάνεια των 22,6 εκατ. ευρώ που πήρε ο κατασκευαστής, φέρεται να εντοπίζει παράνομες και παράτυπες πρακτικές από την πλευρά των υπευθύνων της Τράπεζας Αττικής αλλά και κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις από την πλευρά του επιχειρηματία σχετικά με το τελευταίο δάνειο των 15 εκατ. ευρώ.

    Ταυτόχρονα το πόρισμα επισημαίνει ότι οι εξασφαλίσεις των δανείων είναι ανεπαρκείς έως χαριστικές και βασίζονται κυρίως στην ανάληψη δημοσίων έργων. Παράνομη θεωρείται από την ΤτΕ η επιστροφή κεφαλαίου από τις δυο εταιρείες που έδωσε την δυνατότητα στον κ. Καλογρίτσα να πάρει τα χρήματα και να να χρησιμοποιήσει όπως όλα δείχνουν για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/apokalipsi-dio-ta-porismata-gia-tin-trapeza-attikis/75151

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/kefalaspos-o-stournaras-evale-telos-sta-onira-tou-siriza/75014



    ΣΧΟΛΙΑ