• Business

    Γεωργιάδης: Αυτοψία στη Βαρβάκειο – Στα 9,99€/κιλό η τιμή του αρνιού

    • NewsRoom
    Άδωνις Γεωργιάδης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Άδωνις Γεωργιάδης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, συνεχίζει να επισκέπτεται λαϊκές αγορές και κρεαταγορές, ενόψει του πασχαλινού τραπεζιού.

    Σήμερα επισκέφθηκε τη Βαρβάκειο αγορά μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση προκειμένου να δουν που κυμαίνονται οι τιμές στα αρνιά και τα κατσίκια.

    «Οι τιμές εδώ είναι ένα μερίδιο και της δικής μου επιτυχίας και του Υπουργείου και της Κυβερνήσεως. Για τον φτωχό συμπολίτη μας που έπρεπε να κάνει φέτος γιορτές», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

    «Όπως θυμάστε κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Εμπορίου να μείνουν οι τιμές στο αρνί στο κατσίκι φέτος στα περσινά επίπεδα (…) Γιατί εμείς στο υπουργείο κάναμε τη δουλειά μας και γιατί όλη μας η πολιτική δούλεψε. Τώρα το ξέρω ότι πολλοί θέλουν να μου ασκούν μονίμως κριτική και να με κατηγορούν για οτιδήποτε συμβαίνει στη χώρα. Το δέχομαι ως ένα βαθμό. Δεν πειράζει όμως. Η αλήθεια είναι πως οι τιμές εδώ είναι ένα μερίδιο και της δικής μου επιτυχίας και του Υπουργείου και της Κυβερνήσεως. Για τον φτωχό συμπολίτη μας που έπρεπε να κάνει φέτος γιορτές. Και θέλω να ευχαριστώ τη Βαρβάκειο γιατί είχαμε αρκετές συναντήσεις. Δεν καταφέραμε να κάνουμε “καλάθι” με την επίσημη έννοια του όρου, αλλά πάντως όλο το χρόνο κάναμε τη δουλειά μας», ανέφερε.

    Πρόσθεσε ακόμη: «Το καλάθι έδωσε την ευκαιρία στον ευάλωτο συμπολίτη μας να μπαίνει στο σούπερ μάρκετ και να έχει 1.000 προϊόντα στα οποία εδώ και έξι μήνες δεν έχει αυξηθεί η τιμή ένα λεπτό. Κι αυτό δεν είναι επικοινωνία. Αυτό είναι πραγματικότητα».

    Από 9,69 ευρώ/κιλό ξεκινούν πλέον οι τιμές του αρνιού στο «Καλάθι του Πάσχα» με βάση τις νέες χαμηλότερες τιμές που ανακοίνωσαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, σημειώνετασι σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

    Νέες χαμηλότερες τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού»

    Νέες χαμηλότερες τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» διαπιστώνονται σε όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με όσα επισημαίνει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

    «Ο ανταγωνισμός λειτουργεί υπέρ των καταναλωτών, όσο και να φωνάζουν ορισμένοι. Είμαι υπερήφανος που με την πολιτική μας πετύχαμε τελικά χαμηλότερες τιμές από το 2019» προσθέτει ο υπουργός Ανάπτυξης.

    Όπως δείχνουν τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Γεωργιάδης, σε 13 αλυσίδες που συμμετέχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού» οι τιμές στο αρνί διαμορφώνονται από 9,69 ευρώ το κιλό έως 10,90 ευρώ το κιλό και στο κατσίκι από 9,90 ευρώ το κιλό έως 10,99 ευρώ το κιλό. Επισημαίνει μάλιστα και τις επιχειρήσεις που προχώρησαν σε νέες μειώσεις στην τιμή των αμνοεριφίων.

    Επίσης, σε άλλη ανάρτησή του ο υπουργός σχολιάζει για την πορεία του πληθωρισμού τα εξής:

    «Νέα βουτιά του πληθωρισμού στο 4,6% (σε ετήσια βάση) το Μάρτιο του 2023 από 6,1% το Φεβρουάριο. Πρόκειται για τη χαμηλότερη επίδοση εδώ και 18 μήνες, από τον Οκτώβριο του 2021.

    Μείωση κατά -0,5% και στα τρόφιμα, τομέα στον οποίο εστιάζουμε τις προσπάθειές μας με το Καλάθι του Πάσχα, το market pass και τους αυστηρούς ελέγχους στην αγορά.

    Παρά την μεμψιμοιρία, οι πρωτοβουλίες μας αποδίδουν καρπούς – αδιάψευστος μάρτυς οι αριθμοί.

    Δέσμευση μας να εξακολουθούμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον ελληνικό λαό, που πιέζεται – όπως όμως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της ΕΕ – από τον εισαγόμενο πληθωρισμό».

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 20.000 ευρώ σε 4 πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική

    ΑΒ Βασιλόπουλος-Σκλαβενίτης: Πανικός το Σαββατοκύριακο από μπλακ άουτ στις ηλεκτρονικές πληρωμές



    ΣΧΟΛΙΑ