• Business

    Kαλάθι του νοικοκυριού: Οι νέες λίστες και τα νέα «καλάθια» για το Πάσχα

    Καλάθι του νοικοκυριού - Σούπερ μάρκετ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Στη 20η εβδομάδα εφαρμογής του μπαίνει σήμερα το «καλάθι του νοικοκυριού».

    Τις επόμενες μέρες αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης κατά την περίοδο του Πάσχα.

    Δύο νέα «καλάθια» αναμένεται να δημιουργηθούν πριν το Πάσχα από το υπουργείο Ανάπτυξης, με τον αρμόδιο υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη να έχει ήδη προαναγγείλει τρίμηνη παράταση του «καλαθιού του νοικοκυριού» έως τις 30 Ιουνίου.

    Το «πασχαλινό καλάθι» αναμένεται να πάρει τη θέση του «καλαθιού της Σαρακοστής», λίγες μέρες πριν από το Πάσχα και θα δημιουργηθεί για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτά θα είναι: αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αβγά.

    Από τις 29 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου επίσης θα εφαρμοστεί στα καταστήματα παιχνιδιών και το «καλάθι των νονών», ένα μέτρο αντίστοιχο με το «καλάθι του Άη Βασίλη» που ίσχυσε την περίοδο των Χριστουγέννων.

    Σε αυτό αναμένεται να συμμετάσχουν υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1.000.000 ευρώ αλλά και εθελοντικά όσες, με μικρότερο τζίρο, το επιθυμούν.

    Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα διαμορφωθούν από το αρμόδιο υπουργείο και από τις οποίες η κάθε επιχείρηση θα επιλέγει κάθε εβδομάδα τα προϊόντα που θα απαρτίζουν τους καταλόγους της, αναμένεται να είναι παρόμοιες με εκείνες των Χριστουγέννων. Θα προστεθούν ωστόσο και οι λαμπάδες με παιχνίδια για τις αγορές των νονών προς τα βαφτιστήρια τους.

    Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν στην εφαρμογή e-Καταναλωτής αναλυτικά τις τιμές και την κατάταξη των σούπερ μάρκετ.

    Διαβάστε επίσης:

    Δημ. Σαράντης (Όλυμπος): Έχουμε τελειώσει με τις ανατιμήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ