ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ώρα της αλήθειας για Άκτωρ και Άβαξ – Aνοίγουν οι οικονομικές προσφορές για τη γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας
Καταλυτικός ο ρόλος του ταμείου ανάκαμψης και της ταχείας και ευέλικτης αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων που θα παράσχει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες ο κλάδος των υποδομών θα καταφέρει να αποτελέσει πυλώνα τόνωσης της αγοράς και αύξησης της απασχόλησης έθεσε ο κ. Κωνσταντίνος Μιτζάλης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒΑΞ, κατά την τοποθέτηση του στο 3rd Athens Investment Forum.
Όπως ανέφερε, απαιτείται επιτάχυνση όλων των διαδικασιών που καθιστούν τα έργα ώριμα και αξιοποίηση όλων των δυνατών λύσεων και μεθόδων δημοπράτησης που συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση.
Σχετικά με τις δρομολογούμενες νομοθετικές αλλαγές γύρω από την ανάθεση και κατασκευή των έργων, εξέφρασε την ανάγκη να απλοποιούν ουσιαστικά τις διαδικασίες ενώ, τέλος, απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους του κλάδου τόνισε πως είναι απαραίτητο να περιοριστούν οι άσκοπες ενστάσεις και προσφυγές που επίσης συμβάλλουν στις μεγάλες καθυστερήσεις.
Παράλληλα, για τις υποδομές οι οποίες είναι απαραίτητες για τη χώρα μας, τόνισε: «Προχωρώντας στη νέα εποχή, η χώρα μας έχει ανάγκη ολοκλήρωσης των μεταφορικών μας υποδομών, πρωτίστως δηλαδή τα αεροδρόμια, τα λιμάνια το σιδηροδρομικό αλλά και το οδικό δίκτυο. Χρειάζεται έργα τα οποία αναδεικνύουν τα φυσικά προτερήματα της χώρας μας, δηλαδή στον τουριστικό κλάδο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επίσης, έργα με περιβαλλοντικό πρόσημο όπως για παράδειγμα στη διαχείριση απορριμμάτων ή τη θωράκιση έναντι των επερχόμενων κλιματικών αλλαγών. Όλα αυτά, πέρα από την αυτονόητη οικονομική τους διάσταση, αναβαθμίζουν άμεσα και την ποιότητα και την ασφάλεια ζωής όλων μας»
Κλείνοντας, ο κ. Μιτζάλης διαβεβαίωσε πως ο τεχνικός κόσμος πρόκειται να σταθεί, όπως πάντα, αρωγός στην προσπάθεια της χώρας για επιστροφή στην ανάπτυξη, τώρα που οι συνθήκες επιβάλλουν άμεσα και αποφασιστικά βήματα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τουριστικό έργο στην Ερμιονίδα σχεδιάζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Ένα… Champions League εθνικών ομάδων δημιουργεί η UEFA: Το νέο σύστημα των 36 ανακοινώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη
- Γιατί άλλαξε το momentum σε Πειραιώς και Alpha, η JP Morgan και τα μυστικά των μετοχών, τι έλεγε ο Εξάρχου για το LNG, τα σπίτια του Τσουβελεκάκη, το νέο yacht των 80m των Coustas (μεγαλύτερο του Τσάκου) και γιατί έχει νεύρα ο Νικόλαος ο Α΄
- Κιλιάν Εμπαπέ: Η Coalition Capital, τα 15 εκατ. ευρώ της Καέν και η επιχειρηματική αυτοκρατορία ενός 27χρονου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.