• Business

    Κ. Κωνσταντακόπουλος: “Ψήνεται” μεγάλο deal της Costamare με την Dohle

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος, επικεφαλής COSTAMARE


    Μία μεγάλη εμπορική συνεργασία σχεδιάζουν η ναυτιλιακή Costamare Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, και η γερμανική Dohle Group, που ετοιμάζονται να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη ναυλομεσιτική συνεργασία στην αγορά των containerships.

    Οι δύο εταιρείες έχουν υποβάλει ήδη από τις 10 Αυγούστου αίτημα στις γερμανικές αρχές ανταγωνισμού για τη σύσταση μίας κοινής ναυλομεσιτικής επιχείρησης, με την απάντηση να αναμένεται μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, εκτός και αν διαπιστωθούν προβλήματα ανταγωνισμού, οπότε μπορεί να καθυστερήσει έως και τον Δεκέμβριο.

    Θεωρείται πάντως βέβαιο ότι οι αρμόδιες αρχές θα βάλουν στο “μικροσκόπιο” το deal των δύο ναυτιλιακών, καθώς το μέγεθος της συνεργασίας τους θα είναι τεράστιο για τα δεδομένα της αγοράς.

    Σημειωτέον ότι η Dohle ελέγχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στόλο containerships προς ναύλωση, με 105 πλοία χωρητικότητας 474.895 teu, σύμφωνα με τα στοιχεία της Clarksons, και η Costamare τον τρίτο, με 69 πλοία χωρητικότητας 462.000 teu. Αν το deal ολοκληρωθεί επιτυχώς, οι δύο εταιρείες θα ελέγχουν από κοινού πλοία συνολικής χωρητικότητας άνω των 936.000 teu, ξεπερνώντας τη Seaspan, που σήμερα κατέχει τα πρωτεία με πλοία χωρητικότητας 829.759 teu.

    Να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο ότι τα τελευταία χρόνια η Costamare έχει ενισχύσει τις διασυνδέσεις της στη Γερμανία, έχοντας ανοίξει και γραφεία στο Αμβούργο, όπου έχει την έδρα της και η Dohle.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Φράγκου: Στα 118 εκατ. δολάρια το τελικό κόστος εξαγοράς των 14 πλοίων της Rickmers Trust

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Παππάς: Επίδοση-ρεκόρ για τη μετοχή της Star Bulk στον Nasdaq

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ενισχύει την κερδοφορία της και βολιδοσκοπεί νέα τάνκερ η Petrogress

     



    ΣΧΟΛΙΑ