• Business

    Jumbo – Κρητικός «ενώνουν δυνάμεις» με νέο κοινό κατάστημα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Του Γιώργου Μανέττα

    Απόστολος Βακάκης-Άγγελος Κρητικός


    Ενισχύεται η συνεργασία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Κρητικός με την εταιρεία Jumbo.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο εταιρείες αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα νέο κοινό κατάστημα στην περιοχή της Σαλαμίνας. Το νέο κατάστημα αναμένεται –εκτός απροόπτου- να ανοίξει τις πύλες τους τις επόμενες ώρες ενώ τα επίσημα εγκαίνια έχει προγραμματισθεί γίνουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

    Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά κοινό σημείο των δυο αλυσίδων καθώς λειτουργούν ήδη τρία καταστήματα σε Αίγινα, Άργος και Κρανίδι.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η εμπορική συνεργασία των δυο πλευρών πηγαίνει εξαιρετικά καλά και τονίζουν πως η απήχηση των Jumbo του Απόστολου Βακάκη και η πλούσια γκάμα σε εποχιακά και άλλα είδη έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά το κωδικολόγιο της Κρητικός και να αυξήσει την επισκεψιμότητά της.

    Η τελευταία βρίσκεται σε φάση ραγδαίας ανάπτυξης και έχει προχωρήσει σε μια σειρά από εξαγορές το τελευταίο διάστημα. Η πιο πρόσφατη ήταν η απόκτηση της αλυσίδας «Σπανός» που δραστηριοποιείται στην Ρόδο και στην Λέρο (με 3 και 1 καταστήματα αντίστοιχα) ενώ περίπου το ίδιο διάστημα ενσωμάτωσε στο δίκτυό της, την αλυσίδα «Αλιπράντης» στην Πάρο.

    Είχε προηγηθεί η σύμπραξη με τον όμιλο αγορών ΕΛΕΤΑ, για την προμήθεια προϊόντων στα περίπου 500 καταστήματα που διατηρούν τα μέλη του, σε ανταγωνιστικές τιμές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σταδιακά περίπου 30 μέλη του ΕΛΕΤΑ θα ενταχθούν στην «ομπρέλα» της «Κρητικός», διευρύνοντας περαιτέρω το δίκτυο των καταστημάτων της.

    Σχέδια υπάρχουν και για την ανάπτυξη του online καταστήματος Kritikos-easy.gr, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για τις αγορές μέσω διαδικτύου. Συγκεκριμένα, δρομολογείται η επέκταση της εξυπηρέτησης σε νέες περιοχές, μεταξύ των οποίων η Εύβοια, η Κρήτη, η Ρόδος και η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

    Η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός ιδρύθηκε το 1996 και σήμερα ελέγχει δίκτυο πάνω από 300 καταστήματα, εκ των οποίων 210 εταιρικά και περίπου 100 της CRM –Αριάδνη στην Κρήτη. Διαθέτει 5 κέντρα Logistics και απασχολεί πάνω από 2.500 άτομα ενώ πέρυσι ο τζίρος ξεπέρασε τα 310 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ