• Business

    JPMorgan: Έτοιμη να υποστηρίξει με €4 δισ. τη νέα Ευρωπαϊκή Super League

    • NewsRoom
    JP Morgan: Σύσταση για επιστροφή θεσμικών στα ελληνικά ομόλογα - Βλέπει εκρηκτική ανάπτυξη 5,2% το 2022


    Έτοιμη να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 4 δισ. ευρώ (4,8 δισ. δολάρια) τη νέα Ευρωπαϊκή Super League που σχεδιάζουν οι μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ποδοσφαίρου εμφανίζεται η JPMorgan Chase σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

    Η αμφιλεγόμενη κίνηση των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων έχει προκαλέσει «σεισμό» τόσο σε ποδοσφαιρικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη, έχοντας ήδη γίνει αντικείμενο έντονης κριτικής από οπαδούς, ευρωπαϊκές και εθνικές αρχές ποδοσφαίρου αλλά και κυβερνήσεις.

    Η αμερικανική τράπεζα συμφώνησε να αναλάβει μια αρχική επένδυση 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει την ομάδα των  πλουσιότερων ποδοσφαιρικών συλλόγων του κόσμου να δημιουργήσουν τη νέα διοργάνωση. Ένα ποσό που θα ανέλθει συνολικά στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, μετά από πρόσθετες πληρωμές και έξοδα, σύμφωνα με ένα άτομο εξοικειωμένο με το θέμα το οποίο μίλησε στο Bloomberg.

    Η επένδυση της JPMorgan μπορεί να ανοίξει σε νέους επενδυτές  σε μεταγενέστερο χρόνο, πρόσθεσε η πηγή στο Bloomberg, ζητώντας να μην δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της καθώς οι συζητήσεις εξακολουθούν να είναι ιδιωτικές.

    Έξι ομάδες από την Αγγλία, τρεις από την Ιταλία και τρεις από την Ισπανία συμμετέχουν ήδη στην πρωτοβουλία που έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην UEFA καθώς κινείται ανταγωνιστικά στο Champions League.  Συνολικά σχεδιάζεται μια νέα λίγκα, με 15 ισχυρές ομάδες που θα συμμετέχουν μόνιμα για έναν μεγάλο αριθμό ετών και 5 που θα προκρίνονται κάθε χρόνο. Αυτή η δεσμευτική συμφωνία ήταν ο βασικός μοχλός πίσω από την επένδυση της JPMorgan, πρόσθεσαν οι πηγές στο Bloomberg. Η χρηματοδότηση από την JPMorgan έχει καθοριστεί με επιτόκιο μεταξύ 2% και 3% και έχει οριστεί σε χρονικό διάστημα 23 ετών, πρόσθεσε μια από τις πηγές.

    Εκπρόσωπος της JPMorgan αρνήθηκε να σχολιάσει τις διαρροές, όπως επίσης και η πλευρά των ομάδων.

    Η JPMorgan είχε συμμετέχει ως σύμβουλος κατά τη διάρκεια της εξαγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (που συμμετέχει στην κίνηση των ομάδων) από την οικογένεια Glazer το 2003, ενώ πιο πρόσφατα είχε εμπλακεί ως σύμβουλος στην εξαγορά της Φιορεντίνα από τον Rocco Commisso και της Ρόμα από τον Dan Friedkin. Βοήθησε επίσης στην πώληση ομολόγων των Ίντερ και Ρόμα αλλά και στην χρηματοδότηση ανακατασκευής του Santiago Bernabeu της Ρεάλ Μαδρίτης.



    ΣΧΟΛΙΑ