• Business

    JP Morgan-Viva Wallet: Την Τετάρτη οι υπογραφές για το 48,5%- Στα 1,2 δισ. ευρώ η συνολική συμφωνία

    Χαρης Καρώνης Μάκης Αντύπας


    Συνολική επένδυση 1,2 δισ. ευρώ

    Συνολική επένδυση 1,2 δισ. ευρώ πρόκειται να πραγματοποιήσει η JP Morgan στην ελληνική Viva Wallet, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας που αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, μεθαύριο Τετάρτη, μεταξύ των ιδρυτών της, Χάρη  Καρώνη  και Μάκη  Αντύπα και εκπροσώπων της αμερικάνικης τράπεζας.

    Σημειώνεται ότι οι συζητήσεις μεταξύ των Jp Morgan και Viva Wallet, είχαν παγώσει πριν από τρεις εβδομάδες, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, και οι ιδρυτές της Viva Wallet πραγματοποίησαν άλλες διερευνητικές συζητήσεις στην αμερικάνικη αγορά προς αναζήτηση επενδυτή.

    Τελικά, ωστόσο, η JP Morgan επανήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με όρους πολύ πιο κοντά σε όσα ήθελαν οι δύο ιδρυτές, τονίζουν οι ίδιες πηγές. Έτσι, εκτός απροόπτου, η συμφωνία που αποτελεί θέμα διαπραγματεύσεων τουλάχιστον ένα χρόνο, ολοκληρώνεται και υπογράφεται μεθαύριο.

    Πληροφορίες σχετικά με τους όρους αναφέρουν ότι:

    -Oι δύο ιδρυτές της  Χάρης Καρώνης και Μάκης Αντύπας θα διατηρούν  ποσοστό  51,5% (και την πλειοψηφία), και η JP Morgan θα έχει το 48,5%. Αποεπενδύουν  από τη Viva Wallet οι μέτοχοι: οικογένεια Λάτση με ποσοστό 13%,   Deca με 10% και το fund Hedosophia με 24%.

    -H JP Morgan θα συμμετάσχει και με 200 εκατ. ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου της Viva Wallet, ενώ συνολικά η συμφωνία προβλέπει επένδυση 1,2 δισ. της JP Morgan στην Viva Wallet.

    -Η αποτίμηση της Viva Wallet με βάση την συμφωνία αυτή ξεπερνάει τα 2 δισ. ευρώ.

    -Η συμφωνία ενεργοποιεί το πρόγραμμα ανταμοιβής στελεχών με stock option.

    Διαβάστε επίσης

    Viva Wallet: Ο στόχος για αποτίμηση 1,5 δισ. με νέο κύκλο χρηματοδότησης 350 εκατ. ευρώ και ο Jim Breyer



    ΣΧΟΛΙΑ