• Business

    JP Morgan: Μήπως η επόμενη δουλειά σας βρίσκεται στην Μαδρίτη; Διαβάστε το γιατί


    JP Morgan: To Brexit δοκιμάζει τις αντοχές των τραπεζών, που έχουν ως έδρα τους το Λονδίνο. Η ερώτηση του πως και πότε θα αποχωρήσει η Μεγάλη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει οδηγήσει τους υπεύθυνους των τραπεζικών ομίλων στην επανεξέταση των δομών τους, αφού οι τράπεζες ίσως χάσουν την ικανότητά τους να δραστηριοποιούνται στην Ε.Ε.

    Ο Kian Abouhossein, αναλυτής της JP Morgan, απευθυνόμενος στους πελάτες του, ανέφερε πως συγκρίνοντας τις τιμές στα ενοίκια γραφείων σε διάφορες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Μαδρίτη βρίσκεται στην κορυφή, τόσο για το κόστος, όσο και για την προμήθεια. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Abouhossein: “Όσον αφορά τις αγορές, που έχουν μεγάλη διαθεσιμότητα και μεγάλη εισερχόμενη προμήθεια, η πρωτεύουσα της Ισπανίας καταλαμβάνει την πρώτη θέση, με τη Φρανκφούρτη και το Παρίσι να ακολουθούν. Αναφορικά, τώρα, με τα προνομιακά επίπεδα ενοικίασης, η Μαδρίτη είναι η πιο φθηνή (27 ευρώ/ τ.μ/ μήνα). Η Φρανκφούρτη βρίσκεται στην επόμενη θέση με (40 ευρώ/ τ.μ/ μήνα), ενώ το Παρίσι ακολουθεί με 67 ευρώ/ τ.μ/ μήνα”.

    Στον πίνακα φαίνεται πως οι άλλες πόλεις απειλούν την κυριαρχία του Λονδίνου:

    madrid

    Και η ισπανική πρωτεύουσα βρίσκεται επίσης στην κορυφή του καταλόγου των διαθέσιμων γραφείων, με το υψηλότερο ποσοστό:

    madrid 2

    Μάλιστα, σύμφωνα με τους Financial Times, η Μαδρίτη φιλοδοξεί να γίνει το νέο “σπίτι” της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, που μέχρι τώρα στεγαζόταν στο Λονδίνο. Αν γίνει αυτό το βήμα, το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλές τράπεζες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

    http://www.mononews.gr/esiodoxos-o-mpodouroglou-erchonte-kaliteres-meres/60453

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

    http://www.mononews.gr/mikonos-iperopsia-ke-astronomikes-times-8-evro-o-kafes-sto-nammos/60399

     



    ΣΧΟΛΙΑ