• Business

    Jesper Rasmussen (KPIBO): Πιστεύουμε στην Ελληνική αγορά και στην Ελληνική εφοπλιστική κοινότητα


    Μπορεί τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα εταιριών που κλείνουν αφήνοντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους να πληθαίνουν, ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες ξένες εταιρίες που εμπιστεύονται την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η KPI Bridge Oil (KPIBO), μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες μεταπώλησης και διακίνηση ναυτιλιακών καυσίμων παγκοσμίως, η οποία τον περασμένο Δεκέμβριο, μόλις έξι μήνες μετά την επιβολή των capital controls, άνοιξε γραφεία στη χώρα μας, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο ρόλο της Ελλάδας στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά.
    Μάλιστα, ο managing director του ελληνικού γραφείο της KRIBO, Jesper Rasmussen, σε πρόσφατες δηλώσεις του στο tradewinds, έστειλε θετικά μηνύματα για τη χώρας μας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι και αν ακόμη οι καταστάσεις τώρα είναι σκληρές και δύσκολες, οι Έλληνες εφοπλιστές θα είναι εδώ όταν έρθουν καλύτερες ημέρες.
    “Είχαμε πάντα συνεργασίες στην Ελλάδα, πιστεύουμε στην Ελληνική αγορά και στην Ελληνική εφοπλιστική κοινότητα” επισήμανε ο Rasmussen. “Στις πιο δύσκολες στιγμές, όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για τη βιομηχανία, εμείς καθόμαστε στο γραφείο μας, έχουμε εργαζόμενους και κάνουμε πράγματα για τον κλάδο. Δεν νομίζω ότι μπορώ να στείλω πιο ισχυρό μήνυμα.”
    O ίδιος παραδέχθηκε ότι όταν πριν 18 μήνες η διοίκηση της KPIBO εξέταζε το ενδεχόμενο επέκτασης της φυσικής της παρουσίας σε μία ακόμη ευρωπαϊκή χώρα, έπαιξε ρόλο για την επιλογή τόσο το γεγονός ότι η Έλληνες εφοπλιστές ελέγχουν το 19% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου όσο και η κατάρρευση της ανταγωνίστριας τους εταιρίας OW Bunker το Νοέμβριο του 2014. Έτσι, η KPIBO στράφηκε στην ελληνική αγορά φιλοδοξώντας να πάρει μερίδιο αγοράς που κατείχε η OW Bunker και το κατάφερε.
    Ο Rasmussen ήταν managing director της KPI Bridge Oil Βορείου Αμερικής από το 2013 και αποφάσισε με μεγάλη ευκολία να αναλάβει τη νέα θέση στην Ελλάδα, όπου ζει από τον περασμένο Αύγουστο.
    “Πολλά πράγματα βέβαια έχουν συμβεί από τότε που ξεκίνησε αυτό το project”, υποστηρίζει με προβληματισμό.
    Τα γραφεία της εταιρίας στεγάζονται στη Γλυφάδα και ο επικεφαλής τους αναφέρει ότι το προσωπικό τους αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Μάλιστα, τονίζει ότι έχει προσλάβει και Έλληνες και εκτιμά ότι με το υψηλό επίπεδο ανεργίας στη χώρα θα είναι πιο εύκολο να βρει και άλλους υποψηφίους.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ledra-pirsos-ilektroniki-mesa-se-dio-mines-eminan-ston-dromo-1300-ergazomeni/49952

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/n-tsakos-chamilotera-kerdi-gia-tin-ten-pou-omos-xepernoun-tis-prosdokies/49920

     



    ΣΧΟΛΙΑ