• Business

    Ιβάν Σαββίδης: Κάτι νέο ετοιμάζει στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας!

    Ιβάν Σαββίδης

    Ιβάν Σαββίδης


    Μπορεί στην Αθήνα να κλείνουν τα ξενοδοχεία στη συμπρωτεύουσα όμως ανακαινίζονται και διακατέχονται απο επεκτατικές τάσεις….

    Ετσι, η διαχειρίστρια εταιρία Dimera, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, του ξενοδοχείου “Μακεδονία Παλλάς” μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισής του, σύνολικού κόστους 12,4 εκατ. ευρώ, προτίθεται να κατηφορίσει προς το Νότο και συγκεκριμένα προς την Αθήνα για να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον ξενοδοχειακό χώρο.

    Πρόθεση των στελεχών της μισθώτριας εταιρίας είναι να δημιουργηθεί ένα νέο χαρτοφυλάκιο ξενοδοχειακών μονάδων, το οποίο θα περιλαμβάνει city hotels αλλά και ένα resort, σε πρώτη φάση, στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Με το βλέμμα στραμμένο προς την κατεύθυνση αυτή, τα στελέχη της εταιρίας Dimera, εξετάζουν, με γρήγορους ρυθμούς, ενδιαφέροντα επενδυτικά σχέδια προκειμένου να εισέλθει στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, καθώς τόσο το χρονικό διάστημα όσο και οι συγκυρίες το επιτρέπουν και δή το καθιστούν ίσως και επιτακτικό.

    Οπως αποκάλυψε στενή συνεργάτιδά του ομογενή επιχειρηματία, Director Managing του Ομίλου Dimera, Μαρία Γκοντζάρεβα, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς η υλοποίηση του σχεδίου αξιοποίησης της έκτασης των 322 στο Παλιούρι Χαλκιδικής, στο οποίο, περιλαμβάνεται η ανακαίνιση του ιστορικού ξενοδοχείου “Ξενία”. Υπενθυμίζεται ότι ο ομογενής Βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας, απέκτησε την έκταση στο Παλιούρι Χαλκιδικής μετά από διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έναντι 14 εκατ. ευρώ για 99 χρόνια. Ομως, μέχρι στιγμής, το τέρας της γραφειοκρατίας είχε κάνει την εμφάνισή του και έτσι η επένδυση καθυστέρησε να αρχίσει.

    Παράλληλα μέσα στους επόμενους μήνες θα ετοιμαστεί και η γνωστή “Βίλα Ζαρντινίδη”, στην περιοχή του Ντεπώ, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, για να μετατραπεί σε έναν πολυχώρο/χώρο εκδηλώσεων, “Venue”.

    Η αγορά της Βίλας Ζαρντινίδη από τους κληρονόμους του αείμνηστου υπουργού και πολιτικού στελέχους, κόστισε στον Ι. Σαββίδη 2,7 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 2,5-3 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν για την αποκατάσταση και την αξιοποίησή της. Όσο για το λεγόμενο «κόκκινο σπίτι» στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, που επίσης αγοράστηκε από τον ομογενή επιχειρηματία, αντί του ποσού των 4,7 εκατ. ευρώ, μέσα στο μήνα αναμένεται να εκδοθούν οι απαραίτητες άδειες, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και σε έναν χρόνο να είναι σε θέση να στεγάσει τα γραφεία της εταιρίας.

    makedonia_palace

    Οσον αφορά στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», αλλάζει ριζικά στο εσωτερικό του και εξαιτίας της ανακαίνισης θα μείνει κλειστό από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο του 2017. Η μεγαλύτερη ανακαίνιση θα γίνει στο ισόγειο, όπου θα δοθεί έμφαση στους συνεδριακούς χώρους και το μεγαλύτερο Ballroom θα είναι 900 τ.μ., ενώ όλοι οι συνεδριακές αίθουσες θα ενώνονται μεταξύ τους και θα μετατρέπονται σε έναν ενιαίο χώρο συνολικά 2.000 τ.μ. Η reception, τα εστιατόρια και τα μπαρ θα έχουν θέα στη θάλασσα και στο χώρο που σήμερα βρίσκεται το μπαρ θα γίνει ένα πολυτελές spa 450 τ.μ. Εν τω μεταξύ, όπως τονίσθηκε σε σχετική συνέντευξη τύπου στελεχών της εταιρίας Dimera, το ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλάς” θα αποτελεί μια ισχυρή ανταγωνιστική πρόταση για το International Travel Account από την εγχώρια και τις Βαλκανικές αγορές, τις δυτικοευρωπαϊκές αγορές, την αγορά της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Κίνας αλλά και την αγορά της Μέσης Ανατολής.

    Οσον αφορά στο κόστος της επένδυσης των 12,4 εκατ.ευρώ, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρίας, αποτελούν συνδυασμό χρήσης ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας Dimera, τραπεζικής χρηματοδότησης και ευρωπαϊκών πόρων. Επίσης, όπως διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας, θα διατηρηθεί το σύνολο των σημερινών 210 θέσεων εργασίας και επιπλέον θα δημιουργηθούν περίπου 70 νέες θέσεις εργασίας για τις πρόσθετες παρεχόμενες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις.

    makedonia palace 2

    Το project “Remake”, όπως ονομάζεται, θα οδηγήσει στην πλήρη ανακαίνιση των χώρων διαμονής, των συνεδριακών χώρων και και των εγκαταστάσεων αναψυχής του ξενοδοχείου. Οι πόρτες του “Μακεδονία Παλάς” θα κλείσουν στο τέλος του 2016 και τους επόμενους τέσσερις μήνες θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης, με στόχο να βρίσκεται πάλι σε λειτουργία τον Απρίλιο του 2017.

    Η επένδυση αυτή αποτελεί μια νέα σελίδα στην ιστορία του ιστορικού ξενοδοχείου, το οποίο απειλήθηκε με “λουκέτο” το 2013, μετά την αποχώρηση της εταιρείας ΑΞΤΕ του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, που το λειτουργούσε τα προηγούμενα 16 χρόνια. Έπειτα από διαγωνισμό, ο όμιλος Dimera του Ιβάν Σαββίδη υπέγραψε σύμβαση με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στην ιδιοκτησία του οποίου βρίσκεται το “Μακεδονία Παλάς”, για την 30ετή μίσθωσή του, με δικαίωμα επέκτασης για επιπλέον 10 χρόνια.

    O Περικλής Βογιατζής, Hotel Manager, η συντονίστρια του έργου Μαρία Δέδα, η επικεφαλής του αρχιτεκτονικού γραφείου MKV Design κα Κατσαρού- Βαφειάδη και η Marketing Manager Άντη Παναγιωτίδου, ανέφεραν κατά τη συνέντευξη τύπου πως το αναβαθμισμένο ξενοδοχείο θα βρίσκεται πλέον σε πλεονεκτικότερη θέση για να διεκδικήσει υψηλότερο επίπεδο πελατών τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών, καταλυμάτων όσο και σε συνεδριακούς χώρους. Η νέα δυναμικότητα του ξενοδοχείου περιλαμβάνει 276 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων και των σουιτών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/giorgos-pitsilis-pressing-tis-ngde-ferni-apotelesmata/51782



    ΣΧΟΛΙΑ