• Business

    Υπόθεση Folli Follie: Τι «απαντά» η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη μηνυτήρια αναφορά


    «Πράξαμε τα δέοντα». Αυτή είναι σε αδρές γραμμές η άποψη που εκφράζεται από πηγές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μετά από τον σάλο που δημιουργήθηκε από την κίνηση της εποπτικής Αρχής να αποστείλει μόνο τα διοικητικά πρόστιμα στη Δικαιοσύνη.

    Με βάση τα όσα αναφέρουν πηγές της εποπτικής Αρχής, η κίνησή τους αυτή συνιστά… μηνυτήρια αναφορά, καθώς στις περιπτώσεις των εννέα εμπλεκομένων προσώπων και της ίδιας της εταιρείας υπάρχει συγκεκριμένο νομικό οπλοστάσιο πάνω στο οποίο βασίζονται οι ποινές.

    Πέραν τούτων, πηγές της Κεφαλαιαγοράς λένε ότι διαβίβασαν το υλικό των διοικητικών προστίμων προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών, εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου που αυτό επιτάσσει.

    Προσθέτουν ακόμη ότι η εποπτική Αρχή βοηθάει, αλλά και θα βοηθήσει περαιτέρω αν χρειαστεί, τον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

    Τουλάχιστον μέχρι αυτήν τη στιγμή, κανένας δεν γνωρίζει τι ακριβώς περιλαμβάνεται στους φακέλους που πήγαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και, ως εκ τούτου, μένει αδιευκρίνιστο το αν και κατά πόσο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητάει την ποινική δίωξη όλων των εμπλεκόμενων προσώπων στους οποίους επέβαλε τα πρόστιμα.

    Το εκπληκτικό είναι ότι, με βάση τις κινήσεις που έχουν κάνει μέχρι τώρα οι Αρχές της Κεφαλαιαγοράς, τα στοιχεία δεν έχουν φτάσει ακόμα στον οικονομικό εισαγγελέα που είναι αρμόδιος για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Δραγάτσης θα παραλάβει το υλικό που τώρα βρίσκεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά από δική του παρέμβαση.

    Άγνωστο επίσης παραμένει και το γεγονός αν ενημερώθηκε ή όχι ο οικονομικός εισαγγελέας από τις εποπτικές Αρχές για την αποστολή των φακέλων προς το Πρωτοδικείο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Πόντιος Πιλάτος» η Κεφαλαιαγορά: Δεν έκανε μηνυτήρια αναφορά για τη Folli Follie

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλήρης επιβεβαίωση του mononews: Ο Δημήτρης Κουβάτσος (από τη Siemens) Διευθυντής Αναδιάρθρωσης στη Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ