• Business

    Υπέρ της Άννας Πουσκούρη οι Έλληνες τραπεζίτες παρά τον πόλεμο Στουρνάρα-Μαξίμου

    Άννα Πουσκούρη

    Άννα Πουσκούρη Reiche. Πρόεδρος Τράπεζας Αττικής


    Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Μαξίμου και Γιάννη Στουρνάρα, με «πέτρα του σκανδάλου» την πρόεδρο της Attica Bank Άννα Πουσκούρη, που αποτελεί προσωπική επιλογή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Όπως γράφαμε πρόσφατα στο mononews.gr, η Άννα Πουσκούρη έχει βρεθεί άθελά της στο επίκεντρο ενός «πολέμου» εντυπώσεων, καθώς το μεν Μαξίμου επιχειρεί να αποδομήσει την επιλογή του Γιάννη Στουρνάρα για την προεδρία της Attica Bank, ο δε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τη στηρίζει απερίφραστα.

    stournaras big

    Πίσω βέβαια από τον «πόλεμο» αυτόν κρύβεται όμως ο πραγματικός «πόλεμος» Μαξίμου-Στουρνάρα για τον έλεγχο των τραπεζών. Η κυβέρνηση βλέπει πως με τις τελευταίες ανακατατάξεις στις διοικήσεις των τραπεζών (αλλά και με αυτές που έπονται) φεύγει εντελώς από τα χέρια της ο έλεγχος του τραπεζικού συστήματος, όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτα, καθώς οι ανακατατάξεις αυτές υπαγορεύονται από τους Θεσμούς και τη σχετική νομοθεσία που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή (υπό την ασφυκτική πίεση των δανειστών, φυσικά), ενώ υποστηρίζονται και από τον Γιάννη Στουρνάρα.

    Έτσι, η κυβέρνηση «χτυπά» τον Γιάννη Στουρνάρα μέσω της Άννας Πουσκούρη, με αιχμή ένα μη εξυπηρετούμενο δάνειο ύψους άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που προέρχεται από την τράπεζα FBB, συμφερόντων Ρέστη, και σήμερα το διαχειρίζεται η Εθνική Τράπεζα. Την υπόθεση αυτή αποκάλυψε (διόλου παράξενο) η εφημερίδα «Αυγή», η οποία μάλιστα επανήλθε στο θέμα χθες, επικαλούμενη αξιόπιστες πληροφορίες της, σύμφωνα με τις οποίες η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου έδωσε εντολή στους εμπειρότατους επίκουρους εισαγγελείς Γιάννη Δραγατση και Αντώνη Ελευθεριανό να ερευνήσουν την τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων στην Τράπεζα Αττικής με βάση τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.

    Όμως παρά τις επιθέσεις εναντίον της, η Άννα Πουσκούρη έχει τη στήριξη όχι μόνο του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και του συνόλου των Ελλήνων τραπεζιτών, που βλέπουν στην υπόθεση αυτή πολιτικές σκοπιμότητες από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητες της κ. Πουσκούρη, η οποία διαθέτει ένα βιογραφικό με πολλές περγαμηνές και επαγγελματικές επιτυχίες.

    Μένει να δούμε αν πράγματι θα κινηθεί διαδικασία εισαγγελικής έρευνας κατά της Άννας Πουσκούρη ή αν, σε αυτόν τον γύρο της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και Γιάννη Στουρνάρα, ο διοικητής της ΤτΕ θα βγει νικητής, αποφεύγοντας και την παράπλευρη απώλεια ενός πολύ ικανού τραπεζικού στελέχους όπως είναι η Άννα Πουσκούρη.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/marinopoulos-vazi-30-ek-evro-ikogenia-gia-na-sothi-alisida/66289



    ΣΧΟΛΙΑ