• Business

    ΥΠΑΑΠΕΔ: Τα 18 ακίνητα τα οποία επιδιώκει να αξιοποιήσει μέσω μακροχρόνιων μισθώσεων

    φόρος


    Δεκαοχτώ ακίνητα θα επιδιώξει να αξιοποιήσει μέσω μακροχρόνιων μισθώσεων το αμέσως επόμενο διάστημα η Υπηρεσία Αξιοποίηση Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) έπειτα από τις αναγκαίες εγκρίσεις που έχει εξασφαλίσει. Πρόκειται για αστικά ακίνητα και πρώην στρατόπεδα.

    Μεταξύ άλλων στο κέντρο της Αθήνας κοντά στην Ομόνοια (Αρμοδίου 14) δύο όροφοι (4ος όροφος 164 τ.μ. 5ος όροφος 165 τ.μ.) σε ακίνητο που δύναται να χρησιμοποιηθεί για γραφεία και άλλες επιχειρηματικές – εμπορικές χρήσεις. Στην ίδια περιοχή πιο κοντά στην πλατεία Ομονοίας (Ελ. Βενιζέλου 69 και Αιόλου 106) τρεις όροφοι (6ος όροφος 175 τ.μ. 7ος όροφος 175 τ.μ. 8ος όροφος 118 τ.μ.) που δύναται επίσης να χρησιμοποιηθούν για γραφεία και άλλες επιχειρηματικές – εμπορικές χρήσεις.

    Στη Λεωφόρο Συγγρού 350 στην Καλλιθέα (Ισόγειο, Ημιώροφος, 1ος, 4ος, και 5ος όροφος) σε ακίνητο που προορίζεται για τη δημιουργία γραφείων καθώς και για εμπορικές χρήσεις. Στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά, πολύ κοντά στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά (Γρηγορίου Λαμπράκη 120) ακίνητο κατάλληλο για κατοικία ή γραφεία (6ος όροφος 110 τ.μ. 7ος όροφος 58 τ.μ.). Στη Μεσογείων 396 περιοχή Αγίας Παρασκευής (κοντά στην πλατεία) ακίνητο που προορίζεται για γραφεία (2ος όροφος 585 τ.μ. με οικόπεδο και 6 θέσεις στάθμευσης.

    Στη Θεσσαλονίκη κοντά στην παραλία (Ζαίμη 8) υπόγειο 42 τ.μ. και Ισόγειο 204 τ.μ. ακίνητο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εμπορική ανάπτυξη.

    Προς αξιοποίηση προχωρά το Στρατόπεδο Ζιώγα (553.070 τ.μ.) στο Καστράκι Τρικάλων στη Θεσσαλία. Η εγγύτητά του με τα Μετέωρα το καθιστά διαθέσιμο για τουριστική ανάπτυξη.
    Ο κατάλογος των 18 ακινήτων προς αξιοποίηση περιλαμβάνει επίσης αγροτεμάχιο με κτήρια εμβαδού 24.734 τ.μ. την Κεντρική Μακεδονία, περιοχή Αλεξάνδρεια Ημαθίας και στα Μέθανα ακίνητο 3.305 τ.μ. κοντά στο κέντρο της πόλης και στην παραλία το οποίο είναι κατάλληλο για τουριστική ή εμπορική ανάπτυξη.

    Σημειώνεται ότι η συνολική αξία των ακινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων που δύναται να αξιοποιήσει η ΥΠΑΑΠΕΔ, μέσω μακροχρόνιων μισθώσεων, εκτιμάται σε 6 δισ. ευρώ, η οποία στο σύνολό της εφόσον αξιοποιηθεί μπορεί να αποφέρει έως και 300 εκατ. ευρώ. Ο σχεδιασμός της υπηρεσίας είναι να «ωριμάζει» σταδιακά ακίνητα και να προχωρά σε διαγωνιστικές διαδικασίες για τη διάθεσή τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εξοχικές κατοικίες: Ποιοι αγοράζουν, πόσο και πού – Η λαμπρή εξαίρεση της Μυκόνου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλαγές στο «χρηματιστήριο» του ΕΝΦΙΑ έφεραν οι νέες αντικειμενικές αξίες (πίνακες)



    ΣΧΟΛΙΑ