• Business

  Ιουλία Τσέτη: Βασική μου θέση, διαχρονικά, η ενίσχυση της εξωστρέφειας

  Ιουλία Τσέτη

  Ιουλία Τσέτη


  Στην σημασία της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων και βιομηχανιών για την στήριξη και την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας υπογράμμισε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΕΒ και πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ, Ιουλία Τσέτη, στο πλαίσιο εκδήλωσης mentoring στην UNI-PHARMA, με αφορμή την επίσκεψη στο εργοστάσιο, 20 νέων, συμμετεχόντων στο πρόγραμμα «Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών» και στελεχών του ΣΕΒ.

  Όπως σημείωσε η πρόεδρος: «Η εξωστρέφεια έχει αναδειχθεί αδιαμφισβήτητα σε “οχυρό βιωσιμότητας” όχι μόνο για τις ελληνικές βιομηχανίες και επιχειρήσεις, αλλά και για την οικονομία. Οι θετικές προβλέψεις στην εξαγωγική δραστηριότητα και η επιρροή τους στην εθνική οικονομία, υπογραμμίζουν την σχέση αλληλεξάρτησης των δύο – εξωστρέφειας και ανάπτυξης της οικονομίας – κι’ αυτό, μας δείχνει το πού πρέπει να στραφούμε για να δώσουμε λύσεις με όρους βιώσιμης ανάπτυξης». Η ίδια πρόσθεσε: «μέσα από τους πολλαπλούς ρόλους μου ως επιστήμων, βιομήχανος, Inspirational Mentor, γενική γραμματέας του ΣΕΒ αλλά και σήμερα, ως υποψήφια για την προεδρία του συνδέσμου, αποτελεί διαχρονικά βασική μου θέση η ενίσχυση της εξωστρέφειάς  μας – σε τέτοιο βαθμό που να καθιστά τη χώρα μας “Φυτώριο εξαγωγικής δραστηριότητας”».

   Αναφερόμενη στο εξαγωγικό αποτύπωμα του ΟΦΕΤ, είπε: «την αλληλεξάρτηση αυτών των δεικτών – εξωστρέφειας και οικονομίας – ο ΟΦΕΤ την έχει αντιληφθεί εδώ και χρόνια, καθώς κατατάσσεται στις επιχειρήσεις – ηγέτες εξαγωγών στην Ελλάδα. Είναι κάτι που έχουμε πετύχει για τους ανθρώπους μας – τη δύναμή μας -, για τις βιομηχανίες μας και για την χώρα μας».

  Ιδιαίτερη μνεία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, έκανε επίσης και στην εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, η οποία αποτελεί βασικό επενδυτικό κλάδο της οικονομίας. «Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα στηρίζουν σημαντικά το ΑΕΠ, απασχολούν περισσότερους από 100.000 εργαζόμενους, ενώ το φάρμακο αποτελεί το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν, με εξαγωγές ύψους 2,8 δισ. ευρώ σε 147 χώρες» ανέφερε.

  ΟΦΕΤ: Επενδύσεις άνω των 120 εκατ. ευρώ την τελευταία 10ετία

  Ο διευθυντής Διεθνών Πωλήσεων του ΟΦΕΤ, Γιώργος Σπίγγος, ξενάγησε τους συμμετέχοντες στο εργοστάσιο της UNI-PHARMA και μίλησε για την πορεία των εταιρειών του ομίλου, η ιστορία του οποίου ξεκινά το 1963 με την ίδρυση της UNI-PHARMA, της ναυαρχίδας του ΟΦΕΤ.

  Όπως είπε ο διευθυντής, ο ΟΦΕΤ την τελευταία δεκαετία έχει επενδύσει περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ, ενώ την τριετία 2019 – 2021 οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 50 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της ριζικής ανακαίνισης του πρώτου και ιστορικού εργοστασίου της UNI-PHARMA επί της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας και της νεοσύστατης UniHerbo. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που συνθέτουν μία «δυνατή και επιτυχημένη πορεία εξωστρέφειας», λέγοντας: «Η ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων δεν περιλαμβάνει μόνο την οικοδόμηση ενός ισχυρού brand name, αλλά και την επένδυση στην τεχνολογία, στην καινοτομία, στα ψηφιακά εργαλεία, ώστε οι επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ανταγωνιστικά προϊόντα, διεθνείς συνεργασίες και δίκτυα»

  Το βιοκλιματικό εργοστάσιο της UNI-PHARMΑ

  Οι νέες και νέοι απόφοιτοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ξεναγήθηκαν στο  βιοκλιματικό εργοστάσιο της UNI-PHARMA και όπως υπογραμμίστηκε κατά την ξενάγηση, «η διοίκηση της UNI-PHARMA, υλοποίησε μεσούσης της ύφεσης, τη μεγαλύτερη επένδυση στον κλάδο αλλά και την χώρα τα τελευταία χρόνια».

  Όπως τόνισε μάλιστα η διοίκηση του ομίλου, «Ευθυγραμμίζουμε τις λειτουργίες μας με βάση την Ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών για το 2030 και υιοθετούμε τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης».

  Διαβάστε επίσης

  Prodea: Πρόταση για τη διανομή συνολικού μερίσματος €0,247/μετοχή

  ΑΒΑΞ: Τι απαντά για τις συνεχιζόμενες απεργίες εργαζομένων στη Γραμμή 4 του Μετρό

  ΔΕΗ: Yποχώρησε στο 0,15% το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που διαχειρίζεται η Goldman Sachs  ΣΧΟΛΙΑ