• Business

    Ιωάννης Μίχος (Epsilon Net): Διπλασιασμός μεγεθών εντός τριετίας – Οι 5 βασικοί άξονες

    Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net

    Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net


    Το αναπτυξιακό business plan της Epsilon Net για την επόμενη τριετία παρουσίασε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιάννης Μίχος κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, με στόχο τον διπλασιασμό των μεγεθών του ομίλου, με βασικό «γρανάζι» τη στρατηγική εξαγορών που εφαρμόζει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια.

    Όπως είπε ο κ. Μίχος, η ανάπτυξη της Epsilon Net τα επόμενα τρία χρόνια στηρίζεται σε πέντε άξονες, οι οποίοι αναμένεται να την καταστήσουν στην κορυφαία τεχνολογική εταιρεία στην χώρα.

    Ο πρώτος άξονας αφορά το γενικότερο περιβάλλον, το οποίο όπως είπε είναι πολύ θετικό για τις εταιρείες τεχνολογίας, καθώς προσφέρονται διαρκώς νέα τεχνολογικά εργαλεία, που δίνουν λύσεις στην επιχειρηματικότητα, ενισχύοντας παράλληλα τον ανταγωνισμό.

    Ο δεύτερος είναι η θέση της εταιρείας στην αγορά, η οποία θα αποκτήσει ισχυρό μερίδιο δίνοντας νέες τεχνολογικές λύσεις με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

    Ο τρίτος και σημαντικότερος πυλώνας ανάπτυξης της Epsilon Net την επόμενη τριετία είναι η συνεχιζόμενη στρατηγική εξαγορών, η οποία ξεκίνησε από το 2013 και αναμένεται να συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό και την επόμενη τριετία.

    Παράλληλα ο όμιλος αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω και στο εξωτερικό, κοιτάζοντας συγκεκριμένες εταιρείες σε συγκεκριμένες χώρες, μεταξύ αυτών και η Ρουμανία, με στόχο να δημιουργηθεί ένας «χάρτης» που θα απλώνεται σε όλα τα Βαλκάνια.

    Ο κύριος Μίχος έδωσε τέλος ιδιαίτερη έμφαση στη στρατηγική συμμαχία με την Εθνική Τράπεζα, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες, λέγοντας ότι αναμένεται να οδηγήσει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της εταιρείας και στην εδραίωσή της στην αγορά, μέσω της προώθησης νέων τεχνολογικών εργαλείων.

    Οι σημαντικές εξαγορές

    Η Epsilon Net τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε συνολικά 16 εξαγορές εταιρειών, ενώ έχει μπει και σε νέες αγορές όπως αυτή του hospitality, τονίζοντας ότι η στρατηγική των εξαγορών και των συνεργασιών θα πρωταγωνιστήσει την επόμενη τριετία.

    O κ. Μίχος ανέφερε ότι ο όμιλος μέσω αυτών των εξαγορών, αναμένει αύξηση των κερδών, καθώς η αγορά των ξενοδοχείων είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενη. «Το hospitality θα αποτελέσει άξονα της προσπάθειας μας για τα επόμενα βήματα στο εξωτερικό ώστε να μετά την ολοκλήρωση της επόμενης τριετίας να μπορούμε να κοιτάξουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον του ομίλου».

    Ο όμιλος έχει κάνει σημαντικό άνοιγμα στο hospitality και το 2023 καθώς προχώρησε στην απόκτηση του 60% της NETEPA έναντι 700.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη ήταν η τέταρτη εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου εταιρείας στον κλάδο, καθώς έχει ήδη εξαγοράσει το 70% του μετοχικού κεφαλαίου της αγγλικής εταιρίας «Hotel Availabilities Ltd» έναντι του ποσού των 98.000 ευρώ, το 55% της ελληνικής εταιρίας «BookOnlineNow IKE» έναντι του ποσού των 220.000 ευρώ και το 55% της κυπριακής εταιρίας «HotelonCloud Ltd» έναντι 180.000 ευρώ.

    Επίσης αυτό το εξάμηνο η Epsilon Net έχει προχωρήσει στην εξαγορά του 80% της Ορόσημο Πληροφορικής έναντι 1,4 εκατ. ευρώ, η οποία εξειδικεύεται στην υλοποίηση σύνθετων έργων πληροφορικής και εγκατάστασης ERP, CRM, Supply Chain Management σε μεσαίες & μεγάλες επιχειρήσεις ενώ προέβη και στην εξαγορά του 60% της Diginet EE, έναντι 1,6 εκατ. ευρώ.

    Το deal με την Εθνική

    «Η συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα είναι κομβική για την ανάπτυξη του ομίλου την επόμενη τριετία» είπε ο κ. Μίχος κατά τη διάρκεια της χθεσινής ΓΣ.

    «Αν οι λύσεις που παρουσιάζουμε εξυπηρετούν τους πελάτες μας και τους βοηθούν στις ανάγκες τους, τότε τα νούμερα θα είναι αντιπροσωπευτικά της συνολικής μας προσπάθειας» είπε ο πρόεδρος και CEO της Epsilon Net.

    «Η πρώτη προτεραιότητα είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο για τα ελληνικά δεδομένα το οποίο σε παγκόσμιο επίπεδο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και θεωρούμε ότι η αγορά θα μας ανταμείψει για αυτό».

    Διαβάστε επίσης:

    Στα 5,3 εκατ. ευρώ το νέο εκλογικό συμβόλαιο της Singular Logic – Πού φτάνει η χρηματοδότηση των κομμάτων

    Πυρετός εξαγορών από τις εισηγμένες τεχνολογίας το πρώτο πεντάμηνο του έτους



    ΣΧΟΛΙΑ