• Business

    Ιωάννα Παπαδοπούλου και Kαλυψώ Νομικού νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της Lamda Development

    H Kαλυψώ Νομικού και η Ιωάννα Παπαδοπούλου


    Με μέλη που εκπροσωπούν σχεδόν όλο το φάσμα των κλάδων της χώρας μας συγκροτείται το διοικητικό συμβούλιο της Lamda Development ενόψει και της έναρξης της μεγάλης ανάπτυξης στο Ελληνικό.

    Σε συνέχεια των ήδη σημαντικών μελών του, μεταξύ των οποίων είναι ο Ευτύχης Βασιλάκης πρόεδρος της Αegean Airlines και Οlympic air με τον οποίο η Lamda Development έχει ήδη ανακοινώσει στρατηγική συμφωνία για το Ελληνικό, ο Βασίλης Κάτσος πρόεδρος της VNK Capital, ο Γιώργος Γεράρδος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Πλαισίου και o Oδυσσέας Κυριακόπουλος, από σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο της Lamda συμμετέχουν δύο νέα ανεξάρτητα μέλη:

    Η Ιωάννα Παπαδοπούλου η οποία είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της γνωστής Βιομηχανίας Μπισκότων Παπαδόπουλος και έχει επίσης διατελέσει μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Alpha Bank και της Τσιμέντων Τιτάν.

    Επίσης νέο μέλος από σήμερα είναι η Kαλυψώ Νομικού Πρόεδρος του Δ.Σ. της A.M. Nomikos Transworld Maritime Agencies, διεθνούς ναυτιλιακής επιχείρησης και μέλος Δ.Σ. διεθνών ναυτιλιακών εταιρειών, και διαφόρων ελληνικών MKO (Solidarity Now, Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, MDA Hellas). Έχει επίσης διατελέσει αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και μέλος του ελληνικού γραφείου της Διεθνούς Διαφάνειας.

    Η Lamda Development σε συνέχεια της μεγάλης αύξησης της Κεφαλαιοποίησης της, η οποία σήμερα ξεπερνά το 1,2 δις. ευρώ αποφάσισε πριν λίγη ώρα σε έκτακτη γενική συνέλευση εκτός από τα νέα μέλη του ΔΣ και πρόγραμμα stock option για την ανταμοιβή των στελεχών της και με βάση την απόδοσή τους.

    Η διάρκεια του προγράμματος που ανακοινώθηκε είναι 6 χρόνια, θα διατεθεί κατά ανώτερο το 4,556% των μετοχών της (3,1% αρχικά και υπό συνθήκες ακόμη ένα 1,556%) με τιμή διάθεσης ανά μετοχή 6,7 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ