• Business

    Intralot: Στα 733,2 εκατ. ευρώ τα έσοδα το πρώτο εξάμηνο, αυξημένα κατά 15% σε σχέση με πέρυσι

    • NewsRoom
    Ιντραλολ Intralot Κεραστάρης

    Αντώνιος Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιntralot


    Στα 733,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα έσοδα του Ομίλου της Intralot κατά το α’ εξάμηνο του 2017, αυξημένα κατά 15,1% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016.

    Πιο αναλυτικά τα EBITDA ανήλθαν σε 92,2 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο, σημειώνοντας άνοδο 3,6% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα Καθαρά Κέρδη μετά από Δικαιώματα Μειοψηφίας (ΝΙΑΤΜΙ) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε -13,7 εκατ. ευρώ από -15,2 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2016.
    Οι Ταμειακές Ροές από Λειτουργικές Δραστηριότητες συμβαδίζουν με τις επιδόσεις της προηγούμενης χρονιάς στα €77,2 εκατ.
    Ο Καθαρός Δανεισμός διαμορφώθηκε στα €516,8 εκατ., σημειώνοντας αύξηση €21,9 εκατ. σε σχέση με τον Καθαρό Δανεισμό κατά την 31 Δεκεμβρίου 2016 λόγω της απόφαση για επένδυση σε λογισμικό (AMELCO)και την απόκτηση της Eurobet.
    Σε τριμηνιαίο επίπεδο, η απόδοση του κύκλου εργασιών βελτιώθηκε κατά 10,1% συγκριτικά με το Β’ τρίμηνο του 2016, διαμορφώνοντας τα συνολικά έσοδα για την περίοδο από 1η Απριλίου μέχρι 30 Ιουνίου 2017, στα €365,3 εκατ. Οι κύριοι παράγοντες που επηρέασαν την απόδοση του κύκλου εργασιών είναι οι αυξήσεις των πωλήσεων στο Αζερμπαϊτζάν, την Τζαμάικα, και την Πολωνία οι οποίες αντιστάθμισαν πλήρως το έλλειμμα που δημιουργήθηκε στις Αμερικανικές δραστηριότητες της εταιρίας λόγω της πώλησης τερματικών στο Οχάιο το Β’ τρίμηνο του 2016. Η ενοποίηση της Eurobet μετά τον Ιούλιο του 2016 αντιστάθμισε τα μειωμένα έσοδα από την Eurofootball λόγω της επίδρασης του EURO πέρυσι.
    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Αντώνιος Κεραστάρης δήλωσε:
    «Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου για το 2017 καταδεικνύουν ότι η χρονιά αυτή θα αποτελέσει σημείο καμπής για τις οικονομικές επιδόσεις της INTRALOT.
    Το συνεχιζόμενο διψήφιο ποσοστό αύξησης του κύκλου εργασιών και η βελτίωση της κερδοφορίας συνδέονται άμεσα με τις μεταρρυθμίσεις που θέσαμε σε εφαρμογή το περασμένο έτος και ειδικότερα την στρατηγική ανάπτυξης συμμαχιών στην πολιτική εξαγορών και συγχωνεύσεων.

    Ισχυρές τοπικές συμμαχίες προσφέρουν εμπλουτισμό και διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου προϊόντων, γνώση της τοπικής αγοράς και μια asset-light δομή επιπλέον των οικονομιών κλίμακας και νέων πηγών εσόδων.

    Επιπλέον, καταγράφτηκε σημαντική πρόοδος και εμπιστοσύνη από τους πελάτες μας σε ώριμες και πολύ ανταγωνιστικές αγορές όπως οι ΗΠΑ.

    Οι πρόσφατες ανανεώσεις σημαντικών συμβολαίων σε Ohio, Arkansas, και Vermont διασφαλίζουν την λειτουργική μας κερδοφορία για τα επόμενα 10 χρόνια, διαμορφώνοντας
    την αγορά των ΗΠΑ στη σημαντικότερη ως προς τη συνεισφορά της στο EBITDAτου Ομίλου.

    Η ικανότητα της εταιρίας να ανανεώνει τα συμβόλαια της σε μια ανταγωνιστική αγορά όπως αυτή της Αμερικής, και συνυπολογίζοντας το ιστορικό ανανεώσεων, διασφαλίζει την επέκταση όλων των συμβολαίων που λήγουν μέσα στην επόμενη χρονιά.
    Τέλος, η πρόσφατη αίτηση για τη δυνατότητα εισαγωγής στο Ιταλικό Χρηματιστήριο των μετοχών της συμμετοχής μας στην τοπική Gamenet, δημιουργεί τις προοπτικές αξιοποίησης  και εκμετάλλευσης του περιουσιακού αυτού στοιχείου».



    ΣΧΟΛΙΑ