• Business

    Ιντραλότ: Ο Σωκράτης Κόκκαλης «σφράγισε» τη συμφωνία με τους ομολογιούχους, «λέει» το… ράλι στη μετοχή

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot

    Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot


    Ισχυρά κέρδη που φτάνουν στο 38,9% αποκόμισε στις τέσσερις τελευταίες χρηματιστηριακές συνεδριάσεις της προηγούμενης βδομάδας η μετοχή της Ιντραλότ.

    Το μεγάλο αυτό ανοδικό άλμα στην αποτίμηση της εταιρείας, που ίδρυσε και διοικεί ο Σωκράτης Κόκκαλης, δείχνουν πώς η αγορά προεξοφλεί την οριστικοποίηση της συμφωνίας με ομολογιούχους. Πρόκειται για το επόμενο βήμα, μετά από αυτό που έγινε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, όταν και η Ιντραλότ, με προσωπικές παρεμβάσεις του Σωκράτη Κόκκαλη, έφτασε στη σύμβαση δέσμευσης με τούς πιστωτές-κατόχους των ομολόγων.

    Κατά τα φαινόμενα το «σφράγισμα» της συμφωνίας αφορά την έκδοση των 250 εκατ. ευρώ, η οποία και αναδιαρθρώνεται έχοντας λάβει την έγκριση από το 90% των ομολογιούχων. Μέχρι πριν από λίγο διάστημα οι συναινετικές διαδικασίες είχαν φτάσει να εκφράζουν ποσοστό  82,76% , επί της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που λήγουν τον προσεχή Σεπτέμβριο. Μένει τώρα να διακριβωθεί πως έχουν διαμορφωθεί οι εξελίξεις. Γεγονός που αναμένεται να κοινοποιηθεί- έστω και ώς πρόγευση- στην αυριανή γενική συνέλευση της εταιρείας, που συγκαλείται  στις 12 το μεσημέρι στην Παιανία. Εκεί όπου θα είναι και νέα έδρα της Ιντραλότ, η οποία αφήνει το Μαρούσι.

    Με βάση τους όρους της αρχικής, δεσμευτικής σύμβασης, οι κάτοχοι της έκδοσης των 250 εκατ. ευρώ ( που έχει κουπόνι 6,75%) θα υποστούν «κούρεμα» των απαιτήσεών τους, το οποίο  φτάνει στο 18%. Για το ποσό των 205 εκατ. ευρώ που απομένει θα εκδοθεί νέο ομόλογο ίσης αξίας, αλλά αυτή τη φορά από την αμερικανική θυγατρική της Intralot.

    Η «αρχιτεκτονική» της συμφωνίας

    Το εν λόγω νέο ομόλογο θα έχει ημερομηνία λήξεως το 2025 με το κουπόνι του για τα δύο πρώτα χρόνια να είναι στο 5,9% και στη συνέχεια να ανεβαίνει στο 7% και στο 7,25%. Δίνοντας την ευχέρεια στην εταιρεία να προχωρήσει σε κεφαλαιοποίηση τόκων, με επιτόκιο πληρωμής σε είδος. Σε κάθε περίπτωση, το ουσιώδες είναι ότι η εταιρεία, απαλλάσσεται από την ανάγκη να αποπληρώσει σε τρείς μήνες τα 250 εκατ. ευρώ των ομολόγων.

    Όπως έχει ανακοινωθεί, οι συγκεκριμένοι ομολογιούχοι κατέχουν  και ομόλογα ονομαστικής αξίας 68 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν τη δεύτερη έκδοση της Intralot. Η συνολική αξία της οποίας είναι 473,8 εκατ. ευρώ, έχει ημερομηνία λήξεως το Σεπτέμβριο του 2024 και φέρει «κουπόνι» 5,25% ετησίως.

    Για τα ομόλογα των 68 εκατ. ευρώ της «δεύτερης σειράς» οι κάτοχοι δέχθηκαν να τα ανταλλάξουν λαμβάνοντας το 18,7% των μετοχών της αμερικανικής θυγατρικής της Intralot, τα μεγέθη της οποίας κινούνται σε ανοδική πορεία και όπως όλα δείχνουν η λειτουργική κερδοφορία για το 2020 θα διαμορφωθεί στα 50 εκατ. ευρώ.

    Οι υπόλοιποι κάτοχοι του δεύτερου και μεγαλύτερου ομολόγου θα μπορούν  να αποδεχθούν σε εθελοντική βάση τη μετατροπή χρέους με μετοχές της αμερικανικής θυγατρικής. Η οποία μπορεί να παραχωρήσει ποσοστό μέχρι και 49% στους ομολογιούχους που θα θελήσουν να προχωρήσουν σε ανταλλαγή χρέους με μετοχές. Μένει να διαπιστωθεί τι ποσοστό των ομολογιούχων αυτών θα αποδεχθεί την πρόταση.

    Προπομπός των εξελίξεων το χρηματιστηριακό «ράλι»

    Η χρηματιστηριακή αγορά δείχνει να λειτουργεί ως προπομπός της οριστικοποίησης της συμφωνίας και μέσα στις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις έχει ανεβάσει την τιμή της μετοχής, που βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης, από το 0,193 στο 0,268 ευρώ. Μάλιστα το «ράλι» αυτό, μεταφράζεται σε κέρδη 38,9% τα οποία έχουν συντελεστεί και με σημαντικά αυξημένο συναλλακτικό τζίρο. Από την αρχή του έτους η μετοχή καταγράφει κέρδη 72,9% οδηγώντας την κεφαλαιοποίηση της Ιντραλότ από τα 24,3 στα 42,1 εκατ. ευρώ.

    Μεταξύ των άλλων η σημερινή γενική συνέλευση θα αποφασίσει και την ακύρωση 4,7 εκατ. ιδίων μετοχών (περίπου το 3% του συνόλου).

    Επίσης, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής κατάστασης της εταιρείας, τα οποία θα απασχολήσουν τη γενική συνέλευση, περιλαμβάνονται: Ο διακανονισμός ενδο-εταιρικών υποχρεώσεων προς θυγατρικές εταιρίες του Ομίλου με ευνοϊκούς όρους για την εταιρεία. Αλλά και η περαιτέρω μείωση λειτουργικού κόστους και βελτίωση της κερδοφορίας της εταιρείας, με βάση το πλάνο υλοποίησης των σχετικών δράσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει μέσα στο 2020 και αποδίδουν εντός του 2021 και νέων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Διαβάστε επίσης

    Σωκράτης Κόκκαλης: Ισχυρά τα αποτελέσματα της Intralot το α΄ τρίμηνο – Συνεχίζουμε να εστιάζουμε σε στρατηγικές αγορές

    Το «άστρο» του Σωκράτη Κόκκαλη και οι αποδόσεις 3 ταχυτήτων για τις 60 μετοχές του Γενικού Δείκτη

    Intralot: Αύξηση 2,5% στα κέρδη EBITDA το 2020



    ΣΧΟΛΙΑ