• Business

    INTRAKAT: Ολοκληρώνονται τα ξενοδοχεία σε Αθήνα και Μύκονο- Σχέδια και για Σαντορίνη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Γεράσιμος Σεραφειμίδης
    Πέτρος Σουρέτης

    Πέτρος Σουρέτης


    Με τρία ξενοδοχεία σε Αθήνα και Μύκονο η INTRAKAT αναπτύσσεται σημαντικά στον κλάδο του Real Estate, ο οποίος, όπως αναφέρεται στα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ Εξάμηνου της εισηγμένης, αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο ανεκτέλεστο έργων της.

    Η INTRAKAT διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της τρεις πεντάστερες ξενοδοχειακές επενδύσεις ύψους 124 εκατομμυρίων, οι οποίες βρίσκονται στην Αθήνα και στην Μύκονο. Ταυτόχρονα, η εταιρεία αναζητάει νέες επενδύσεις σε high end τουριστικούς προορισμούς και, όπως αναφέρουν πηγές πολύ κοντά στο θέμα, σίγουρα θα αναπτυχθούν στο μέλλον ξενοδοχεία και στη Σαντορίνη.

    Στην Αθήνα, η INTRAKAT οδεύει προς την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου 5άστερου ξενοδοχείου που θα συνδέεται με το Grand Hyatt Athens, ενώ αναμένονται σύντομα τα εγκαίνια του ξενοδοχείου «Milos» που βρίσκεται στο Κέντρο της Αθήνας.

    Όσον αφορά το ξενοδοχείο και τις βίλες  που κατασκευάζει  η εισηγμένη στην Μύκονο, η έναρξη της λειτουργίας του αναμένεται εντός του 2023, ενώ αυξάνεται το ενδιαφέρον εκ μέρους των διεθνών hotel operators.

    Xenodocheio Milos

    H λειτουργία του νέου 5άστερου boutique Xenodocheio Milos που κατασκευάζει η INTRAKAT στην Παλιά Βουλή, στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη 3-5 και Βουλής, αναμένεται σύντομα, ενώ τα επίσημα εγκαίνιά του θα πραγματοποιηθούν στις 15 Ιανουαρίου 2022.

    Το εμβαδόν του κτηρίου ανέρχεται στα 4.400 μέτρα και το ξενοδοχείο αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο και 5 ορόφους, ενώ η δυναμικότητά του ανέρχεται στα 43 κλειδιά.

    Το ξενοδοχείο αποτελείται από δύο “δίδυμα” διατηρητέα κτήρια που θα συνδέονται μέσω γυάλινης προσθήκης και ανήκουν στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και το οποίο έχει μισθώσει η INTRAKAT από το 2017 για διάστημα 20 ετών.

    Τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου ανέλαβε το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity Architects.

    Το ύψος  της επένδυσης εκτιμάται στα 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο operator του θα είναι η Epoque Collection που διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση πολυτελών ξενοδοχείων.

    Επίσης, στο ισόγειο θα λειτουργήσει το εστιατόριο “Estiatorio Milos”, που είναι και το διασημότερο ελληνικό εστιατόριο σε όλο τον κόσμο, το οποίο έχει παρουσία στο ξενοδοχείο Hilton, αλλά και σε άλλα ξενοδοχεία ανά την υφήλιο.

    Το δεύτερο μεγαλύτερο ξενοδοχείο σε όλη την Αθήνα

    Η δεύτερη ξενοδοχειακή επένδυση της INTRAKAT είναι αυτή που πραγματοποιεί στη Λεωφόρο Συγγρού, στο κτήριο που στεγαζόταν το παλιό Odeon Star City, που αποτέλεσε ένα από τα πιο διάσημα συγκροτήματα κινηματογραφικών αιθουσών στην Αθήνα μέχρι το κλείσιμό του (Σεπτέμβριος 2019).

    Το έργο τελεί υπό κατασκευή και, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, η ολοκλήρωσή του αναμένεται προς τα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2022.

    Πρόκειται για μία νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση αξίας 17 εκατομμυρίων ευρώ επί της Λεωφόρου Συγγρού 115, την κατασκευή της οποίας ανέλαβε η INTRAKAT (οικοδομικές – αρχιτεκτονικές εργασίες καθώς και Η/Μ εγκαταστάσεις).

    Το νέο ξενοδοχείο θα αποτελείται από 7 υπόγεια και 9 ορόφους. Επίσης, θα περιλαμβάνει 215 δωμάτια, 14 σουίτες, διώροφη προεδρική σουίτα με πισίνα, κοινόχρηστη πισίνα, jacuzzi, εστιατόριο, Bar, συνεδριακούς χώρους, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και γραφειακούς χώρους συσκέψεων και χώρους στάθμευσης.

    Με το πέρας της κατασκευής του το ξενοδοχείο θα ενωθεί με το Grand Hyatt Athens και η συνολική δυναμικότητα των δωματίων και των 2 ξενοδοχείων θα ανέλθει στα 538 δωμάτια. Έτσι το νέο ξενοδοχείο θα αποτελέσει το δεύτερο μεγαλύτερο της πρωτεύουσας σε απόσταση αναπνοής (569 δωμάτια) από το Intercontinental που βρίσκεται και αυτό στη Λεωφόρο Συγγρού.

    Το νέο θέρετρο στο νησί των ανέμων

    Η INTRAKAT κατασκευάζει, επίσης, ένα πεντάστερο τουριστικό θέρετρο αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα αποτελείται από ξενοδοχείο,  εστιατόριο, spa και βίλες στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου. Η εταιρία προχωράει απρόσκοπτα στις   απαραίτητες εργασίες, αλλά τα δύο συνεχή lockdown επηρέασαν το ρυθμό ολοκλήρωσης του ξενοδοχείου.

    Το γεγονός αυτό, ωστόσο δεν επηρεάζει την αύξηση του ενδιαφέροντος εκ μέρους των hotel operator, καθώς  ήδη 2 με 3 διεθνείς εταιρίες εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναλάβουν τη διαχείρισή του ξενοδοχείο της εισηγμένης.

    Το ξενοδοχείο κατασκευάζεται από την Κοινοπραξία που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της Intradevelopment (θυγατρική της εταιρείας INTRAKAT) και του ξενοδοχειακού κολοσού, London and Regional Properties.

    Η London Regional Properties αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες Real Estate στην Ευρώπη και έχει  δημιουργηθεί από τους αδερφούς (Ρίτσαρντ και Ίαν) Λίβινκγστον και διαχειρίζεται ακίνητα αξίας άνω των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ με παρουσία τόσο σε ευρωπαϊκές χώρες (Μ. Bρετανία, Γερμανία, Iρλανδία, Oυκρανία, Πολωνία, Σουηδία), τη Ρωσία και τον Παναμά.

    Το πολυτελές θέρετρο θα αποτελείται από 75 σουίτες, 1 all-day dining και 1 specialty restaurant, ένα spa, καθώς επίσης και 12 βίλες προς ενοικίαση ή πώληση με ιδιωτική πρόσβαση σε παραλία.

    Το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο της INTRAKAT στο «νησί των ανέμων», καθώς μέσω της Intradevelopment δρομολογείται το Project Stuerza και τη VILA AILIA.

    Το πρώτο project αφορά μια υπόσκαφη βίλα 550 τετραγωνικών σε ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο 8 στρεμμάτων στο Καλό Λιβάδι, ενώ το δεύτερο έχει να κάνει με την ανακατασκευής ενός παλαιού ακινήτου και η μετατροπή του σε πολυτελή βίλα με 5 επίπεδα, υπό την επωνυμία «VILLA AILIA», η οποία και ολοκληρώθηκε το 2018.

    Διαβάστε επίσης

    Πέτρος Σουρέτης – INTRAKAT: Οι προοπτικές για το 2022 – Γιατί κρούει κώδωνα κινδύνου

    Intrakat: Στα 87 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις του ομίλου στο α΄ εξάμηνο

    Intrakat: Έργο 24,4 εκατ. για δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων στην Αιγιαλεία



    ΣΧΟΛΙΑ