• Business

    Ιντρακάτ: Γιατί η μετοχή δεν «κατάλαβε» τίποτα από τη νέα προσαρμοσμένη τιμή

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Αλέξανδρος Εξάρχου ceo Intrakat

    Αλέξανδρος Εξάρχου, Ceo Intrakat


    Η μεγάλη ανατροπή έγινε χθες στην μετοχή της Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ -1,29% 5,34 . Σπάνια στα χρονικά των αυξήσεων κεφαλαίου παρατηρείται τη μέρα που κόβεται από μία μετοχή το δικαίωμα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, όχι μόνο να απορροφάται η προσφορά που βγαίνει, αλλά και να κλείνει με θεαματική άνοδο.

    Η μετοχή της Ιντρακάτ ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση με νέα προσαρμοσμένη τιμή στο 1,37 ευρώ, αφού απεκόπη το δικαίωμα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η περίοδος άσκησης του οποίου ξεκινάει στις 4/1 και ολοκληρώνεται στις 25/1.

    Το ενδιαφέρον των συναλλασσόμενων ήταν έντονο κάτι που απορρέει από την βούληση των ίδιων των βασικών μετόχων όχι απλώς να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και να καλύψουν τυχόν αδιάθετα υπάρξουν.

    Η επιτυχία της αύξησης κεφαλαίου 100 εκατ. ευρώ θεωρείται δεδομένη, λόγω της σαφούς στήριξης από τους βασικούς μετόχους, την εταιρία Winex Investments των Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου που θα καλύψει και αδιάθετες μετοχές.

    Και όχι μόνο, αλλά στην αύξηση κεφαλαίου θα συμμετάσχουν και οι υπόλοιπο μέτοχοι, όπως η Castelano Properties η οποία ελέγχει το 15,74%, η Blue Silk η οποία κατέχει το 13,63%, αλλά και η Ιντρακόμ με ποσοστό συμμετοχής 5,09%.

    Χθες, η προσαρμοσμένη τιμή ξεκίνησε στο 1,3720 ευρώ (κλείσιμο της 29ης Ιανουαρίου στο 1,6040 ευρώ ) και η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος ορίζεται από 04/01/2023 έως και 20/01/2023.

    Πλέον, η Ιντρακάτ με 1,3 δισ. ανεκτέλεστο, αναμένεται να στραφεί εμφατικά στην δραστηριοποίηση στο κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπου διαθέτει χαρτοφυλάκιο έργων 1,8 GW και αποθήκευσης ενέργειας 0,7 GW.

    Ταυτόχρονα, έχει ήδη ισχυρή παρουσία στον τομέα του Real Estate όπου αναπτύσσει πολυτελείς ξενοδοχειακές και οικιστικές μονάδες σε διάφορες υψηλής τουριστικής στάθμης περιοχές της χώρας και ταυτόχρονα αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις κατασκευές διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, την Αττική Οδό.

    Η κεφαλαιοποίηση της Ιντρακάτ διαμορφώνεται πλέον στα 231 εκατ. ευρώ και μετά την αύξηση κεφαλαίου, οι αναλυτές κάνουν λόγο για την επιστροφή ενός κατασκευαστικού ομίλου με οργανωμένο management, έτοιμο να κοιτάξει τον ανταγωνισμό στα μάτια.

    Διαβάστε επίσης

    Fourlis: Συμφωνία πώλησης της δραστηριότητας της The Athlete’s Foot στην Ελλάδα

    Lamda Development: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια της Εριέττας Λάτση

    Παπουτσάνης: Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση θυγατρικής της



    ΣΧΟΛΙΑ