• Business

    Intrakat: Έως τα τέλη του 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί τα συνοδά έργα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

    Intrakat: Έως τα τέλη του 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί τα συνοδά έργα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

    Σχέδιο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, AEK Opap Arena


    Έως τα τέλη του 2021 εκτιμάται πως θα έχουν ολοκληρωθεί τα οδικά έργα αξίας 10 εκατ. ευρώ που έχει αναλάβει η Intrakat και σχετίζονται με το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου της ΑΕΚ «Opap Arena», καθώς αποτελούν συνοδά έργα.

    Το παραπάνω προκύπτει από την πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας Αττικής που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια και στην οποία επισημαίνεται ότι το έργο με τίτλο «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας» ελέγχθηκε από την αρμόδια υπηρεσία και η προβλεπόμενη ημερομηνία περαίωσης των εργασιών είναι η 31η Δεκεμβρίου 2021.

    Τον Οκτώβριο υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για διακοπή των εργασιών λόγω καθυστέρησης πληρωμών από την αναθέτουσα αρχή (Περιφέρεια Αττικής) προς τον εργολήπτη (Intrakat). Ωστόσο, τόσο η Περιφέρεια Αττικής όσο και η Intrakat διέψευσαν τις φήμες αυτές.

    Η Περιφέρεια με ανακοίνωσή της είχε τονίσει πως τόσο το νέο γήπεδο της ΑΕΚ όσο και τα συνοδά έργα, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η σύμβαση που έχει υπογράψει η Intrakat, υλοποιούνται εντός προγράμματος. Γεγονός και το οποίο αποτελεί προσωπική δέσμευση του ίδιου του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Intrakat είχε προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση μέσω της οποίας τόνιζε ότι το έργο πραγματοποιείται με ταχείς ρυθμούς και προ του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, ενώ οι σχέσεις και η συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής παραμένουν αγαστές. Επιπλέον, η εταιρία είχε δεσμευτεί για την έγκαιρη και άρτια ολοκλήρωση του έργου.

    Η σύμβαση για την ανάληψη του έργου από την Intrakat υπεγράφη το Σεπτέμβριο του 2019 και η ολοκλήρωση του έργου τοποθετούνταν στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, καθώς η διάρκεια της σύμβασης είχε οριστεί στους 14 μήνες. Ωστόσο, ακολούθησαν δύο παρατάσεις για την ολοκλήρωση του έργου (για τον περασμένο Ιούλιο και για το Δεκέμβριο), για τις οποίες και η Περιφέρεια έδωσε το πράσινο φως.

    Διαβάστε επίσης

    Προς υπογραφή έργα αξίας 140 εκατ. από Intrakat και ΑΒΑΞ – Επιταχύνεται η διαδικασία δημοπράτησης των επόμενων έργων

    Ιntrakat: Δέσμευση για την έγκαιρη και άρτια τεχνικά ολοκλήρωση του έργου στη Ν. Φιλαδέλφεια



    ΣΧΟΛΙΑ