ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Διοίκηση της Intrakat ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης της κεφαλαιακής της δομής για την εκτέλεση του επενδυτικού της πλάνου, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για χρηματοδότηση θυγατρικών της εταιρειών, με το συνολικό ποσό των έως 120 εκατ. ευρώ από κοινού και ισόποσα από τις Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. (Διοργανώτριες Τράπεζες), έχοντας υπογράψει τους σχετικούς βασικούς ενδεικτικούς όρους και προϋποθέσεις αυτής, η υλοποίηση της οποίας τελεί υπό τις συνήθεις αιρέσεις για χρηματοδοτήσεις αντίστοιχης φύσης.
Το προϊόν της χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή και λειτουργία σταθμών ΑΠΕ, μεταξύ των οποίων και τέσσερα ώριμα αιολικά πάρκα ισχύος 100 ΜW, καθώς και για τη συμμετοχή και υλοποίηση έργων ΣΔΙΤ. Σημειώνεται ότι η Εταιρεία με την ολοκλήρωση της κατασκευής των ανωτέρω τεσσάρων ώριμων αδειοδοτικά έργων, αναμένει ενίσχυση των ενοποιημένων λειτουργικών της κερδών σε επίπεδο EBITDA άνω των 14 εκατ. ευρώ ανά έτος, σε επαναλαμβανόμενη βάση, ενώ αυξάνει την παραγωγική της δυναμικότητα.
Η οριστικοποίηση της ανωτέρω χρηματοδότησης σε συνδυασμό με την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής και τη διεύρυνση της κεφαλαιακής της βάσης, προκειμένου απρόσκοπτα να συνεχιστεί το δυναμικό και εξωστρεφές επενδυτικό της πλάνο σε κατασκευαστικά έργα υποδομών, έργα περιβάλλοντος & τεχνολογίας, έργα ΑΠΕ και ΣΔΙΤ, καθώς και την ανάπτυξη στοχευμένων έργων Real estate, τοποθετώντας την Εταιρεία στο προσκήνιο των εξελίξεων.
Η Διοίκηση της Εταιρείας εκτιμά πως το 2022 θα αποτελέσει μία δυναμική χρονιά γεμάτη ευκαιρίες και προκλήσεις και εργάζεται πυρετωδώς ώστε να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κεφάλαια, η αξιοποίηση των οποίων σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού της, θα οδηγήσουν την Εταιρεία στο να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στους τομείς δραστηριοποίησής της, καθώς και να αξιοποιήσει νέες ευκαιρίες προς διεύρυνση του χαρτοφυλακίου επενδύσεών τους.
Διαβάστε επίσης
Intrakat: Συζητήσεις με διεθνείς εταιρείες για κοινοπραξία στα πλωτά και για το energy hub στη Βοιωτία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πατήσια: Δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκε 1 κιλό κάνναβη
- Δένδιας: Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι καταρτισμένα, υπηρετούν με υπερηφάνεια και η προσφορά τους αναγνωρίζεται
- Metlen: Οι αναλυτές δεν αναθεωρούν το μακροπρόθεσμο στόρι για τη μετοχή
- Μελόνι: «Δεν συμμερίζομαι τις κριτικές του Μερτς στην κουλτούρα του Maga»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.