• Business

    Intracom Telecom: Παρουσιάζει νέα κεραία δύο συχνοτήτων με δυνατότητες «έξυπνης» ανίχνευσης

    • NewsRoom
    Kartlos Edilashvili, CEO της Intracom Telecom

    Kartlos Edilashvili, CEO της Intracom Telecom


    H Intracom Telecom, διεθνής κατασκευαστής τεχνολογικών συστημάτων & λύσεων, ανακοινώνει την διάθεση της νέας κεραίας δύο συχνοτήτων με τεχνολογία ανίχνευσης Beam Tracking δυο διαστάσεων και διάμετρο 100 εκατοστών που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την εταιρία Fabbrica Italiana Antenne (FIA) Faini Telecommunication Systems Srl, θυγατρική του ομίλου στη Ιταλία με έδρα το Μιλάνο.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία θα παρουσιάσει το καινοτόμο προϊόν της στο περίπτερο της Intracom Telecom με αριθμό 7B44 στην αίθουσα 7, κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου συνέδριου τηλεπικοινωνιών MWC Barcelona 2024.

    Η Dual-Band κεραία λειτουργεί σε συχνότητες E-Band και Microwave (80 GHz & 6/13/15/18/23 GHz), ενσωματώνοντας δυνατότητες έξυπνης ανίχνευσης (Intelligent Beam Tracking) σε δύο διαστάσεις μαζί με τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Dual-Band.

    Το εν λόγω χαρακτηριστικό δίνει τη δυνατότητα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να παρέχουν εξαιρετική διασυνδεσιμότητα ακόμη και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

    Η ευρείας διαμέτρου κεραία Dual-Band παρέχει υψηλότερο κέρδος συστήματος και επομένως μεγαλύτερη διαθεσιμότητα, συμβάλλοντας στη βελτιωμένη απόδοση της ραδιοζεύξης.

    Η προηγμένη κατασκευή της επιτρέπει τη γρήγορη παρακολούθηση της δέσμης, ενώ εξαλείφει το πρόβλημα της περιστροφής – κάμψης του ιστού λόγω διαστολής από την ηλιακή ακτινοβολία.

    Η νέα κεραία εγκαθίσταται τέλεια με τα ραδιοσυστήματα E-Band UltraLink™-GX80, ενισχύοντας περαιτέρω τις δυνατότητές τους όσον αφορά τη χωρητικότητα και τη διαθεσιμότητα. 

    Ο κ. Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, Γενικός Διευθυντής της FIA Faini Telecommunication Systems Srl, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε την ιδέα της Dual-Band κεραίας. Με αυτήν την πρωτοποριακή τεχνολογία, η απώλεια ευθυγράμμισης που προκαλείται από την ηλιακή ακτινοβολία εξισορροπείται αποτελεσματικά από το αυτόματο σύστημα επανευθυγράμμισης της δέσμης της κεραίας.

    Επιπλέον, το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει πιθανή απώλεια ευθυγράμμισης που προκαλείται από τον άνεμο, εντός κατάλληλου εύρους, διατηρώντας παράλληλα τα πλεονεκτήματα του συστήματος Dual-Band. Η πρωτοποριακή αυτή λύση δείχνει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε λύσεις αιχμής στον τομέα του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού».

    Σημειώνεται ότι η FIA Faini Telecommunication Systems Srl, αποτελεί εξειδικευμένη εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής ευρείας γκάμας κεραιών για ραδιοζεύξεις, σημειακών και πολυσημειακών συστημάτων έχοντας εγκαταστήσει πάνω από ένα εκατομμύριο κεραίες παγκοσμίως.

    Διαβάστε επίσης: 

    Στρατηγική Συνεργασία της Intracom Telecom με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

    Intracom Telecom: Ραδιοσυστήματα e-band νέας γενιάς

    Costa Navarino: Δυναμική έναρξη της νέας τουριστικής χρονιάς 



    ΣΧΟΛΙΑ