• Business

    InterContinental Hotels: Πτώση 53,4% στα έσοδα ενώ «ζυγίζονται» οι νέοι περιορισμοί λόγω COVID-19

    • NewsRoom

    Paul Edgecliffe-Johnson, CEO IHG


    H InterContinental Hotels προσπαθεί να ανακάμψει από τα χαμηλά, λόγω πανδημίας με τη βελτίωση των εσόδων από τα κρατήσεις δωματίων, την ώρα που ο κλάδος των ταξιδιών και της φιλοξενίας αντιμετωπίζει νέες πιέσεις λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων της COVID -19

    Ο όμιλος, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται οι αλυσίδες ξενοδοχείων Holiday Inn, Crowne Plaza, Regent και Hualuxe, εμφάνισε πτώση 53,4% στα έσοδα του τρίτου τριμήνου ανά διαθέσιμο δωμάτιο, σε σύγκριση με την πτώση 75% το προηγούμενο τρίμηνο.

    Η πληρότητα βελτιώθηκε επίσης στο 44% από 25% το δεύτερο τρίμηνο.

    «Η πρόοδος θα συνεχίσει να έχει διακυμάνσεις ανάλογα με την περιοχή καθώς οι περιορισμοί και τα μέτρα λόγω κορονοϊού έρχονται και φεύγουν και η πιθανότητα περαιτέρω βελτίωσης των συναλλαγών στο εγγύς μέλλον παραμένει αβέβαιη», δήλωσε ο Paul Edgecliffe-Johnson, διευθύνων σύμβουλος της IHG.

    Οι ξενοδοχειακοί διαχειριστές είναι πλέον έτοιμοι να αντέξουν το δεύτερο κύμα πανδημίας, το οποίο ανάγκασε τις χώρες να παγώσουν τα ταξίδια.

    Η IHG είπε ότι οι κεφαλαιουχικές δαπάνες αναμένεται να είναι περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια το 2020, μειωμένες κατά περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με το 2019.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ