• Business

    ΥΓΕΙΑ: Αρνητική σύσταση του Δ.Σ. για την τιμή εξαγοράς από τον όμιλο Αποστολόπουλου

    Γιώργος Αποστολόπουλος, Ιδρυτής του Ιατρικού Αθηνών

    Γιώργος Αποστολόπουλος, Ιδρυτής του Ιατρικού Αθηνών


    Αρνητική είναι ουσιαστικά η σύσταση που απευθύνει προς τους μετόχους του το διοικητικό συμβούλιο του ΥΓΕΙΑ, αξιολογώντας την προσφερόμενη τιμή από την πλευρά του κ. Γιώργου Αποστολόπουλου, ως μη συμφέρουσα για την ανταλλαγή των μετοχών τους. Η δημόσια πρόταση του κ. Γ. Αποστολόπουλου για την απόκτηση του 29,62% των μετοχών του Υγεία που βρίσκεται σε διασπορά έγινε στα 0,45 ευρώ ανά μετοχή, ενώ με βάση την αποτίμηση που πραγματοποίησε η Euroxx για λογαριασμό του ΥΓΕΙΑ, το εύλογο τίμημα διαμορφώνεται σε τιμή μεταξύ 0,67 έως και 0,70 ευρώ ανά μετοχή.

    Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΥΓΕΙΑ που έγινε χθες είναι σε συνέχεια της δημόσιας πρότασης της εταιρείας συμμετοχών του Κ. Γ. Αποστολόπουλου και της υποχρέωσης που προκύπτει από τους κανόνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη διατύπωση γνώμης σε σχέση με το εύλογο του τιμήματος (fairness opinion).

    Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε μόλις προχθές το πληροφοριακό δελτίο για την δημόσια πρόταση του κ. Γ. Αποστολόπουλου και οι προθεσμίες για την ενεργοποίηση της δημόσιας πρότασης του βασικού μετόχου του ομίλου Ιατρικό Κέντρο «τρέχουν» ουσιαστικά από αύριο.

    Η αρνητική σύσταση του διοικητικού συμβουλίου του ΥΓΕΙΑ ευθυγραμμίζεται και με την αντίδραση της αγοράς, που έχει οδηγήσει σε άνοδο της τιμής του ομίλου στα 0,662 ευρώ με βάση το χθεσινό κλείσιμο. Η τιμή της μετοχής σημείωσε χθες μικρή πτώση κατά -0,45% μετά το ανοδικό ράλι των προηγούμενων ημερών που εκτόξευσε την τιμή της μετοχής του ΥΓΕΙΑ από τα 0,346 ευρώ, που ήταν η τιμή κατά την ημέρα ανακοίνωσης της δημόσιας πρότασης, στο χθεσινό κλείσιμο των 0,662 ευρώ ανά μετοχή.

    Μετά και την εξέλιξη αυτή, όμιλος Αποστολόπουλου καλείται τώρα να κάνει το επόμενο βήμα, αποφασίζοντας εάν θα βελτιώσει την προσφορά του από τα 0,45 ευρώ ανά μετοχή που είχε προτείνει για το 29,62% του ομίλου ΥΓΕΙΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκλειστικό: «Όχι» του ΔΣ του ομίλου Υγεία στην πρόταση του Γ. Αποστολόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιατρικό Αθηνών: Αγορά 10.000 μετοχών από τον Γ. Αποστολόπουλο



    ΣΧΟΛΙΑ