• Business

    Οι ιδρυτές ενός μεγάλου hedge fund ήταν διχασμένοι για το Brexit, αλλά βγήκαν κερδισμένοι

    Wall Street


    Οι δύο ιδρυτές του hedge fund Marshall Wace Global Opportunities Fund ήταν διχασμένοι ως προς το ενδεχόμενο Brexit, με τον ένα να τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον άλλο να τάσσεται κατά – ωστόσο, αυτό δεν απέτρεψε το fund από το να καταγράψει κέρδη 0,5% την Παρασκευή, όταν τα πάντα κατέρρεαν στις διεθνείς χρηματαγορές.

    Το Marshall Wace Global Opportunities Fund διαχειρίζεται πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια και δραστηριοποιείται σε long και short χρηματιστηριακές επενδύσεις, ενώ σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Business Insider, έχει καταγράψει κέρδη 1,6% φέτος, με τα κέρδη του Ιουνίου να φτάνουν το 1,5%.

    Κι όμως, στο θέμα του Brexit οι Ian Wace και Paul Marshall είχαν εντελώς διαφορετικές απόψεις, ενώ είχαν χρηματοδοτήσει και την αντίστοιχη καμπάνια που υποστήριζε ο καθένας.

    Μάλιστα, ο Marshall, που ήταν ανοιχτά υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, σε άρθρο του στους Financial Times τη Δευτέρα ανέλυε τους λόγους που το βρετανικό εμπόριο θα ευνοηθεί εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Eπιτυχία στην οικονομία του 21ου αιώνα δεν θα είναι οι συγκεντρωτικές γραφειοκρατίες απόλυτου ελέγχου. Θα είναι η ελευθερία να καινοτομήσεις, η ευελιξία, ο πειραματισμός και τα δίκτυα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

    Πάντως, η Marshall Wace δεν ήταν το μοναδικό hedge fund που επωφελήθηκε από τα νέα του Brexit. Μεταξύ άλλων, κέρδη κατέγραψαν και το startup fund Quadratic, τα funds του δισεκατομμυριούχου Steve Schonfeld, αλλά και ο… μυθικός επενδυτής George Soros.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/sta-schinia-tou-vrexit-ellada-chardouvelis-evropei-den-anechonte-alles-kathisterisis/56599



    ΣΧΟΛΙΑ