ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου: Ο Αλεξανδρινός που εμπνέεται από τον Αντόνιο Γκράμσι, προσφέρει πολιτισμό και υγεία με την περιουσία και τα πλοία του Ωνάση
Το Ίδρυμα Ωνάση και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, θα παρουσιάσουν την έκδοση «Ιστορία των Επιχειρήσεων Ωνάση 1924 – 1975».
Την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου, έχει η καθηγήτρια Τζελίνα Χαρλαύτη.
Πρόκειται για έκδοση για τον διασημότερο εφοπλιστή του 20oύ αιώνα, τον άνθρωπο που ενσαρκώνει το πρότυπο του μεγιστάνα εφοπλιστή, το σύμβολο της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και την κληρονομιά του που επιβιώνει μέχρι σήμερα μέσω των δράσεων του Ιδρύματος Ωνάση.
Την εκδήλωση συντονίζει ο Αλέξης Παπαχελάς. Θα μιλήσουν οι:
- Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση
- Τζελίνα Χαρλαύτη, Καθηγήτρια Ναυτιλιακής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντρια του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας
- Κώστας Γραμμένος, Καθηγητής Ναυτιλίας, Εμπορίου & Χρηματοοικονομικών και Πρόεδρος του Κέντρου Ναυτιλίας, Εμπορίου & Χρηματοοικονομικών «Κώστας Γραμμένος» στην Bayes Business School του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου
- Πήτερ Λιβανός, Εφοπλιστής
- Ιωάννης Θεοτοκάς, Καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Ο Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου, τόνισε:
«Στο μεγάλο αφήγημα του ελληνικού 20ού αιώνα είναι ελάχιστα τα πρόσωπα, η ιστορία των οποίων ταυτίζεται με ένα σημαντικό μέρος της Οικονομικής Ιστορίας της Ελλάδας και την ίδια στιγμή την ξεπερνάει. Αυτή είναι η περίπτωση του Αριστοτέλη Ωνάση.»
Διαβάστε επίσης:
Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 11,27 εκατομμυρίων δολαρίων
H Enesel της οικογένειας Νικόλα Λαιμού παρέλαβε νεότευκτο πλοίο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Ελλάδα στην Παγκόσμια διάσκεψη του ΟΟΣΑ
- Eldorado Gold: Εκτίναξη κερδών 109% στο γ’ τρίμηνο – Στα 1,425 δισ. το κόστος για τις Σκουριές
- Μη Κρατικά Πανεπιστήμια: Αυτές είναι οι 11 επιτροπές για την πιστοποίηση των νέων προπτυχιακών προγραμμάτων
- Μαριλένα Ράντα: Η δύναμη της DIMAND βρίσκεται στη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων της (vidcast)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.