• Business

    Ideal Holdings: Αύξηση 50% στα EBITDA και 40% στον κύκλο εργασιών το 2022 – Επιστροφή Κεφαλαίου €0,20 ανά μετοχή

    • NewsRoom
    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος IDEAL Holdings

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος IDEAL Holdings


    Η εταιρεία Ideal Holdings Α.Ε. (RIC: IDEr.AT Bloomberg: INTEK:GA), ανακοινώνει τα Proforma Βασικά Οικονομικά Μεγέθη του 2022:

    • 48% αύξηση στα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας στα € 14,9 εκατ. έναντι € 10,1 εκατ το 2021. Αντίστοιχα, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε € 0,37 αυξημένα κατά 48% σε σύγκριση με το 2021.

    • 50% αύξηση των Κερδών προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) στα € 27,4 εκατ. έναντι € 18,3 εκατ το 2021.

    • 40% αύξηση του Κύκλου Εργασιών που ανήλθε στα € 174,7 εκατ., σε σύγκριση με € 124,4 εκατ. το 2021.

    • Προτεινόμενη Επιστροφή Κεφαλαίου € 0,20 ανά μετοχή, καταβλητέο σε 2 δόσεις.

    • Καθαρός Δανεισμός € 18,2 εκατ. ή 66% των Κερδών προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA).

    Ο Πρόεδρος του ΔΣ της IDEAL Holdings Λάμπρος Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας τα Οικονομικά Αποτελέσματα ανέφερε: «Τα αποτελέσματα του 2022 αποτελούν σημαντική επιτυχία των στελεχών και των εργαζομένων της IDEAL Holdings. Οι οικονομικές επιδόσεις αναδεικνύουν την σωστή στρατηγική που ακολουθήσαμε από τον Μάιο 2021, όταν ξεκινήσαμε την δημιουργία αυτής της νέας προσπάθειας, σε συνδυασμό με τις εξαγορές των εταιριών που πραγματοποιήσαμε και οι οποίες προσέθεσαν σημαντικές υπεραξίες στο οικοδόμημα. Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις του 2022 και θέσαμε τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη που να βασίζεται σε κριτήρια ESG και υγιείς χρηματοοικονομικούς δείκτες. Είμαστε αισιόδοξοι, ότι παρά το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον, το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών μας θα διαγράψει και το 2023 ανοδική πορεία και στόχος μας είναι να προσφέρουμε σημαντικές αποδόσεις στους μετόχους μας».

    Ενημέρωση για τις επενδύσεις της IDEAL HOLDINGS

    Βιομηχανία (Astir Vitogiannis, Coleus Packaging)

    • Ο Κύκλος Εργασιών ανήλθε στα € 91,8 εκατ. και σημείωσε αύξηση κατά 55% σε σύγκριση με το 2021. Η άνοδος προήλθε από την αύξηση του όγκου σε συνδυασμό με την υψηλότερη τιμή διάθεσης που συνδέεται με την τιμή της πρώτης ύλης.

    • 97% του Κύκλου Εργασιών προέρχεται από Πωλήσεις σε χώρες εκτός Ελλάδας.

    • 68% αύξηση των Κερδών προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) στα € 17,8 εκατ. που οφείλεται σε αύξηση του όγκου και διαφοροποίηση του μίγματος πωλήσεων.

    • 61% αύξηση των Κερδών μετά από Φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας στα € 10,2 εκατ.

    Πληροφορική (BYTE, ADACOM, IDEAL Electronics)

    • Ο Κύκλος Εργασιών ανήλθε στα € 82,9 εκατ. και σημείωσε αύξηση κατά 27% σε σύγκριση με το 2021. Η άνοδος προήλθε από την αύξηση της ζήτησης για λύσεις πληροφορικής, κυβερνοασφάλειας και τις ανάγκες για ψηφιακό μετασχηματισμό.

    • 25% αύξηση των Κερδών προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) στα € 9,6 εκατ. που οφείλεται σε αύξηση των εσόδων και διαφοροποίηση του μίγματος προϊόντων και υπηρεσιών.

    • 26% αύξηση των Κερδών μετά από Φόρους στα € 4,7 εκατ.

    Οι Proforma Οικονομικές Καταστάσεις παρουσιάζουν τις επιδόσεις των εταιρειών στις οποίες συμμετέχει η IDEAL Holdings την 31/12/2022, δεν είναι ελεγμένες και συντάσσονται για σκοπούς ενημέρωσης και συγκρισιμότητας. Στα αναφερόμενα αποτελέσματα περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα της ΒΥΤΕ AE, COLEUS Packaging Ltd και για τις δύο χρήσεις από 1/1, ενώ αντίστοιχα έχουν αφαιρεθεί τα αποτελέσματα της ESM Ltd (Three Cents) προκειμένου οι δύο χρήσεις να είναι συγκρίσιμες.

    Σχετικά με την IDEAL Holdings

    Η IDEAL Holdings είναι μια εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία συμμετοχών με την φιλοσοφία ενός Private Equity. Ακολουθώντας μια πειθαρχημένη επιχειρηματική προσέγγιση, επενδύει σε εταιρείες με προοπτικές και εξωστρεφή προσανατολισμό, παρέχοντας τεχνογνωσία και νέες επιχειρηματικές και χρηματοδοτικές ευκαιρίες που δίνουν αξία και επιταχύνουν την ανάπτυξη. Οι συμμετοχές της IDEAL Holdings είναι: (i) η Astir Vitogiannis, και η Coleus Packaging, κορυφαίοι διεθνώς κατασκευαστές μεταλλικών πωμάτων, (ii) η ΒΥΤΕ Α.Ε., πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών, ανάπτυξης εφαρμογών λογισμικού και πάροχος υπηρεσιών Εμπιστοσύνης, (iii) η ADACOM, πάροχος υπηρεσιών Εμπιστοσύνης και λύσεων κυβερνοασφάλειαςκαι υπηρεσιών μέσω Κέντρου Παρακολούθησης & Πρόληψης Συμβάντων Κυβερνοασφάλειας , (iv) η IDEAL Electronics, εταιρεία διανομής προϊόντων τεχνολογίας και ανάπτυξης λογισμικού και λύσεων πληροφορικής στην εξειδικευμένη αγορά του Enterprise Output Management.

    Διαβάστε επίσης

    Ιdeal Holdings (Λάμπρος Παπακωνσταντίνου): Με 70 εκατ. ευρώ «στο τραπέζι» για νέα deals- Γιατί είναι ελκυστική η μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ