• Business

    IBG: Μειώνει την τιμή-στόχο για την Aegean

    • NewsRoom
    Eυτύχιος Βασιλάκης. Βασικός Μέτοχος Aegean Airlines

    Eυτύχιος Βασιλάκης. Βασικός Μέτοχος Aegean Airlines


    Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Aegean, στα 8,5 από 9,9 ευρώ δίνει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG) σε έκθεσή της, στην οποία διατηρεί τη σύσταση «accumulate».

    Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η μετοχή παραμένει ελκυστικά αποτιμημένη, δεδομένων των συνεχιζόμενων θετικών εξελίξεων στις τουριστικές επιδόσεις της χώρας.

    Υπενθυμίζεται ότι η Aegean σημείωσε αύξηση 5% κατά το εννεάμηνο του 2018, στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε 939,3 εκ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 14% και ανήλθαν σε 115,8 εκ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 13% και ανήλθαν σε 80,9 εκ. ευρώ.

    Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018, η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν 10,8 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 6%, με 4,8 εκ. επιβάτες στο δίκτυο εσωτερικού και 6 εκ. στο δίκτυο εξωτερικού. H επιβατική κίνηση εξωτερικού από την Αθήνα αυξήθηκε κατά 12%. Η μέση πληρότητα πτήσεων βελτιώθηκε από 82,9% το 2017 σε 83,6% το 2018, απόρροια της αποτελεσματικής διαχείρισης δικτύου και ναύλων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Aegean: Αύξηση 13% στα καθαρά κέρδη μετά φόρων στο εννεάμηνο του 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προχωρά η αναδιάρθρωση της Aegean Marine. Η βελτιωμένη προσφορά της Mercuria



    ΣΧΟΛΙΑ