• Business

    Η ιαπωνική ναυτιλιακή K Line προχώρησε σε παραγγελίες τριών νέων VLCC και δύο aframax

    Ο πρόεδρος και CEO της K Line, Eizo Murakami


    Ο ιαπωνικός ναυτιλιακός γίγαντας Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. (K Line) και η K Line Pte Ltd. (KLPL) προχώρησαν στην υπογραφή συμβολαίων για παραγγελία τριών πλοίων τύπου VLCC και δύο δεξαμενόπλοια τύπου aframax. Αυτή η παραγγελία αποτελεί κομμάτι του στρατηγικού πλάνου επέκτασης του στόλου της εταιρείας.

    Τα δύο VLCC που παρήγγειλε η K Line θα κατασκευαστούν στα ιαπωνικά ναυπηγεία Kawasaki Heavy Industries Ltd. (KHI) και προβλέπεται να παραδοθούν στη ναυτιλιακή το ένα το 2017 και το άλλο το 2018 ενώ το τρίτο VLCC θα κατασκευαστεί στα ναυπηγεία Namura Shipbuilding Co. Ltd. και αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία το 2018. Παράλληλα, τα δύο aframax που παρήγγειλε η KLPL θα κατασκευαστούν στα ναυπηγεία Namura Shipbuilding Co. Ltd. και θα παραδοθούν στην εταιρεία το 2018 και το 2019.

    K_LINE K_Stack-big

    Τα εν λόγω VLCC και aframax είναι σχεδιασμένα για να συμμορφώνονται με όλους τους ισχύοντες κανονισμούς καθώς επίσης και με τη Διεθνή Σύμβαση για τον Έλεγχο και τη Διαχείριση του Θαλασσίου Έρματος και των Ιζημάτων των πλοίων.

    Με αυτά τα πέντε καινούρια πλοία, οι ναυτιλιακές K Line και KLPL θα συνεχίσουν να παρέχουν σταθερές και αξιόπιστες υπηρεσίες στους πελάτες που τις εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια, τηρώντας πάντα τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφάλειας.

    Ωστόσο, οι δυο εταιρείες επέλεξαν να μην αποκαλύψουν το κόστος των παραγγελιών τους, το οποίο αναμένεται να είναι αρκετά υψηλό πάραυτα.

    klineΝα σημειωθεί ότι η K Line διαθέτει και διαχειρίζεται άλλα επτά πλοία τύπου VLCC. Δύο από αυτά, τα χωρητικότητας 300.000-dwt Isuzugawa και Fujikawa (και τα δύο κατασκευής 2004), έχουν ναυλοσύμφωνα σε ισχύ με τη Showa Shell και τη JX Nippon.

    Επίσης, η εταιρεία υπάρχει από το 1919 και έχει παγκόσμια παρουσία καθώς διατηρεί γραφεία στην Κορέα, το Χονγκ Κονγκ, την Κίνα, την Ταϊβάν, τη Σιγκαπούρη, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία, τις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία, το Μεξικό, τη Χιλή, το Περού, τη Βραζιλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ μεταξύ άλλων.

    Τα κεντρικά της βρίσκονται στο Τόκιο της Ιαπωνίας, στο Χρηματιστήριο του οποίου είναι εισηγμένη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/o-italikos-omilos-fincantieri-prochorise-se-kinopraxia-stin-kina-ipsous-374-dis-dolarion/59647

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/p-pappas-parameni-sto-nasdaq-star-bulk-carriers/59587

     



    ΣΧΟΛΙΑ