• Business

    Iάκωβος Καργαρώτος (Παπαστράτος) στο mononews: Βάζοντας πολύ φιλόδοξους στόχους μπορούμε να πάμε μπροστά

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Ρομίνα Νικηφόρου

    Iάκωβος Καργαρώτος, αντιπρόεδρος Παπαστράτος


    Tις δύο μεγάλες προτεραιότητες για την Παπαστράτος το επόμενο διάστημα αλλά και τους στόχους της νέας καμπάνιας που ξεκινά σε συνεργασία με την Πολιτεία ενάντια στο παράνομο εμπόριο τσιγάρων, περιγράφει μιλώντας στο mononews, o αντιπρόεδρος της εταιρείας, Ιάκωβος Καργαρώτος.

    Η Παπαστράτος που έχει ήδη θέσει στόχο έως το 2025 να μειωθούν οι καπνιστές στην Ελλάδα κατά 1,5 εκατ.  θέτει ακόμη έναν, σχετικά με το παράνομο εμπόριο αυτή τη φορά. Η νέα πρωτοβουλία της εταιρείας όπως σημειώνει ο κ. Καργαρώτος αποτελεί «συμπληρωματικό βραχίονα» στον  φιλόδοξο στόχο της Παπαστράτος να «σβήσει το τσιγάρο από τη χώρα».

    «Να καταφέρουμε όλοι μαζί, Πολιτεία, εταιρεία, κοινωνία των πολιτών να σβήσουμε και το παράνομο τσιγάρο» όπως υπογραμμίζει.

    Την Παρασκευή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, παρουσία των Υπουργών Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, του Υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ο Πρόεδρος και CEO της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης ανακοίνωσε πως η εταιρεία θα διαθέσει 1 εκατ. ευρώ, μέχρι το 2025, σε δράσεις για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου τσιγάρων. Η νέα, δημόσια δέσμευση της Παπαστράτος εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας.

    «Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία Παπαστράτος, ασχολείται με δράσεις κατά του παράνομου εμπορίου τσιγάρων. Ήδη εδώ και παρά πολλά χρόνια από το 2012 έχουμε λάβει σειρά αντίστοιχων πρωτοβουλιών, είτε στην κατεύθυνση του να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό για τις επιπτώσεις από το εμπόριο των παράνομων τσιγάρων, είτε για να υποστηρίξουμε δράσεις της Πολιτείας και των διωκτικών αρχών ώστε να βελτιώσουμε τον εξοπλισμό των στελεχών τους» σημειώνει ο κ. Καργαρώτος.

    Άνω του μισού δισ. τα απολεσθέντα έσοδα για τα δημόσια ταμεία

    «Λανσάρεται μία νέα καμπάνια ενημέρωσης που αφορά στο γενικό κοινό,  καπνιστές και μη καπνιστές, σχετικά με τις επιπτώσεις του εμπορίου παράνομων τσιγάρων στην οικονομία, την υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας» προσθέτει.

    Το πλήγμα από το παράνομο εμπόριο τσιγάρο, όπως εξηγεί ο ίδιος είναι μεγάλο για όλους. «Πρώτα απ΄ όλα για την Πολιτεία, τα δημόσια ταμεία, το νόμιμο εμπόριο και τους πολίτες για το επιπλέον ρίσκο που βάζουν στην υγεία τους. Οικονομικά και μόνο αν το δει κανείς, περισσότερο πληττόμενο είναι το κράτος καθώς πάνω  από μισό δισ. ευρώ είναι τα έσοδα που δεν έρχονται στα ταμεία. Περίπου 100 εκατ. ευρώ είναι τα απολεσθέντα έσοδα για τις εταιρείες καπνού» σημειώνει.

    «Επιτυχημένη χρονιά το 2021 για την Παπαστράτος»

    Η χρονιά που τελειώνει κρίνεται ως επιτυχημένη για την εταιρεία, κυρίως ως προς την ανταπόκριση που είχε το IQOS στους Έλληνες.

    «Το 2021 ήταν ακόμη μια επιτυχημένη χρόνια κυρίως υπό το πρίσμα του πόσο αποδεκτό είναι το προϊόν IQOS στους Έλληνες καπνιστές. Είναι σημαντικό ότι βλέπουμε κι άλλα προϊόντα από άλλες εταιρείες καπνού να μπαίνουν στην κατηγορία αυτή. Ώστε να έρθουν κι άλλα προϊόντα, είτε από την κατηγορία των θερμαινόμενων προϊόντων, είτε από την κατηγορία των ηλεκτρονικών τσιγάρων και να δοθούν περισσότερες επιλογές στους Έλληνες καπνιστές.

    Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση αυτή: η κοινωνία των πολιτών, εταιρείες και κράτος να συμπορευθούμε σε αυτό το ταξίδι ώστε η Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν να σβήσει το τσιγάρο, μαζί και το παράνομο τσιγάρο, για να το συσχετίσουμε και με τη νέα καμπάνια. Όλα αυτά σε ένα πλαίσιο, όπου καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες, της πανδημίας αλλά και τις οικονομικές» σημειώνει ο κ. Καργαρώτος.

    «Νομίζω ότι μόνο βάζοντας πολύ φιλόδοξους στόχους μπορούμε να πάμε μπροστά» τονίζει χαρακτηριστικά.

    Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία δημοσιοποίησε πρόσφατα τη νέα της στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη. «Με έναν τρόπο πολύ δεσμευτικό και με μετρήσιμους στόχους για τον κάθε πυλώνα από αυτούς. Πιστεύουμε ότι η βιωσιμότητα είναι κι η βασική ουσιαστική, στρατηγική μας για το μέλλον» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος.

    Η επένδυση των 125 εκατ. ευρώ και οι μεγάλες προτεραιότητες για το μέλλον

    Το καλοκαίρι, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου εργοστασίου της εταιρείας,  η Παπαστράτος ανακοίνωσε τη δεύτερη μεγάλη επένδυσή της, ύψους 125 εκατ. ευρώ – έπειτα από εκείνη των 300 εκατ. ευρώ το 2017- μέσω της οποίας δημιουργούνται και περισσότερες από 100 νέες θέσεις εργασίας.

    «Βασική στόχευση είναι η περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών. Είμαστε πλέον σε ποσοστό άνω του 85%  εξαγωγικό εργοστάσιο, στοχεύουμε σε αγορές του εξωτερικού, φτάνουμε μέχρι τη μακρινή Ιαπωνία κι αυτό μας κάνει πολύ περήφανους. Παρόλα αυτά, είναι πολύ ουσιαστικό και πώς οι Έλληνες καπνιστές έχουν υποδεχθεί και συνεχώς  στρέφονται ολοένα και περισσότεροι στο IQOS, αναζητώντας μία εναλλακτική που είναι καλύτερη από το τσιγάρο.

    Όσον αφορά στα πλάνα της εταιρείας για το 2022 σύμφωνα με τον κ. Καργαρώτο, «δύο είναι οι μεγάλες προτεραιότητες για εμάς. Πρώτον, πώς θα υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό η επένδυση και θα υποστηρίξει όλο μας το έργο στην Ελλάδα από εδώ και μπρος. Δεύτερον, πώς θα υλοποιήσουμε δράσεις στη στρατηγική της βιώσιμης ανάπτυξης που έχουμε δημοσιοποιήσει. Και οι δύο «πάνε χέρι χέρι» και τα δύο είναι πάρα πολύ σημαντικά».

    Διαβάστε επίσης:

    Παπαστράτος: Δεσμεύει 1 εκατ. ευρώ για δράσεις καταπολέμησης του παράνομου εμπορίου τσιγάρων μέχρι το 2025

    Χρήστος Χαρπαντίδης (Παπαστράτος) στο mononews: Θα στηρίξουμε όλα τα Gr-eco Islands

     



    ΣΧΟΛΙΑ