• Business

    Οι βελτιωμένες προσφορές για το Ερρίκος Ντυνάν και το παρασκήνιο στον κλάδο

    Eρρίκος Ντυνάν

    Eρρίκος Ντυνάν


    Στην τελική ευθεία μπαίνει η μάχη διεκδίκησης του Ερρίκος Ντυνάν από τους δύο υποψήφιους επενδυτές, που έχουν κληθεί να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές. Την Τρίτη τη νέα βελτιωμένη πρόταση κλήθηκε να υποβάλλει το Ίδρυμα Ωνάση, ενώ αύριο τη δική του βελτιωμένη πρόταση θα υποβάλει το βουλγάρικο fund Darzalas Capital.

    Οι προσδοκίες της διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς είναι χαμηλές. Όπως εξηγούν καλά πληροφορημένες πηγές στο Mononews, οι δύο υποψήφιοι θα πρέπει να διπλασιάσουν σχεδόν το τίμημα, προκειμένου οι προσφορές να θεωρηθούν ικανοποιητικές και το πολύπαθο νοσοκομείο να αλλάξει χέρια. Με δεδομένο ότι οι δύο υποψήφιοι έχουν προσφέρει περί τα 60 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Ερρίκος Ντυνάν, η διαφορά που τις χωρίζει από την τιμή που η τράπεζα Πειραιώς έχει εγγράψει τη θυγατρική της Ημιθέα στα βιβλία της, είναι περί τα 50 – 60 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι η τιμή στην οποία η τράπεζα έχει εγγράψει το Ερρίκος Ντυνάν στα βιβλία της είναι 113 εκατ. ευρώ και έτσι, οι νέες βελτιωμένες προσφορές θα πρέπει σχεδόν να διπλασιαστούν, ενδεχόμενο μάλλον απομακρυσμένο.

    Η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να βγει από την επένδυση στο Ντυνάν με ζημιά, ακόμη και αν αυτή είναι 1 ευρώ, δηλώνουν χαρακτηριστικά πηγές με γνώση του θέματος. Με αυτά τα δεδομένα η πιθανότητα ο σχετικός διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος θεωρείται πολύ πιθανό και το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει έως τα τέλη του μήνα.

    Από την πλευρά της αγοράς, οι υπόλοιποι παίκτες παρακολουθούν την υπόθεση, αναμένοντας τις εξελίξεις που θα κρίνουν το κατά πόσο η αγορά των ιδιωτικών νοσοκομείων θα αποκτήσει τελικώς έναν ακόμη παίκτη. Η προοπτική το νοσοκομείο να περάσει σε δημόσιο έλεγχο μέσα από την επικράτηση του Ιδρύματος Ωνάση, αποτελεί μάλλον ευσεβή πόθο, καθώς θα επισφραγίσει τις ολιγοπωλιακές συνθήκες στον κλάδο, στον οποίο κυριαρχούν ο όμιλος του ΙΑΤΡΙΚΟΥ και το CVC Partners που εκτός από το Metropolitan και το ΙΑΣΩ General, επικράτησε στη διεκδίκηση του ομίλου ΥΓΕΙΑ.

    Στην ίδια λογική η προοπτική ο σχετικός διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος δίνει πίστωση χρόνου στους ισχυρούς του κλάδου, οι οποίοι δεν προσήλθαν στη φάση του διαγωνισμού για την εξαγορά του Ερρίκος Ντυνάν. Πηγές του ομίλου Αποστολόπουλου εκτιμούν ότι η συγκέντρωση στον κλάδο έχει σε μεγάλο βαθμό υλοποιηθεί … μέχρι νεωτέρας και ένας νέος κύκλος, θα ανοίξει όταν πλέον το CVC θα ξεκινήσει τις κινήσεις αποεπένδυσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι δουλειά έχει ο SOROS με το Ερρίκος Ντυνάν και την Τράπεζα Πειραιώς;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο οι δεσμευτικές προσφορές για το Ερρίκος Ντυνάν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μάχη σε πολλαπλά μέτωπα για το Ντυνάν: Το έντονο παρασκήνιο και ο ρόλος Φλαμπουράρη λίγο πριν την τελική ευθεία



    ΣΧΟΛΙΑ