• Ναυτιλία

    Η σπάνια κίνηση των αδελφών Λασκαρίδη στην αγορά των τάνκερ

    Πάνος Λασκαρίδης Laskaridis Shipping ναυτιλία

    Πάνος Λασκαρίδης, διευθύνων σύμβουλος της Laskaridis Shipping


    Μία από τις σπάνιες κινήσεις του στην αγορά των μεταχειρισμένων τάνκερ πραγματοποίησε ο όμιλος Λασκαρίδη των αδελφών Πάνου και Θανάση Λασκαρίδη.

    Οι αδελφοί Λασκαρίδη είναι ευρύτερα γνωστοί για την ενασχόλησή τους με τα πλοία ξηρού φορτίου, όμως διατηρούν και μερικά μικρά τάνκερ, εκ των οποίων τα μισά καλύπτουν τις ανάγκες σε καύσιμα των πάνω από 20 reefers του ομίλου. Η Lavinia Corp διαχειρίζεται οκτώ τέτοια τάνκερ με χωρητικότητα μεταξύ 5.700 και 17.100 dwt. Τώρα, σε αυτά έρχεται να προστεθεί ένα λίγο μεγαλύτερο τάνκερ, το Chemical Aquarius (χωρητικότητας 18.000 dwt, κατασκευής 2012), το οποίο η εταιρεία φέρεται να απέκτησε έναντι ποσού άνω των 11,5 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγές της αγοράς.

    Είναι αξιοσημείωτο ότι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι αδελφοί Λασκαρίδη δεν έχουν αγοράσει μεταχειρισμένο τάνκερ τα τελευταία έξι χρόνια. Η αγορά αυτή φαίνεται πως έγινε για να αντικατασταθεί ένα παλαιότερο τάνκερ της Lavinia, το Seafrost (χωρητικότητας 16.800 dwt, κατασκευής 1988) το οποίο εξυπηρετεί τον στόλο της εταιρείας ανοιχτά της Αργεντινής, όπως μεταδίδει το TradeWinds.

    Το Chemical Aquarius είναι κατασκευασμένο στα κινεζικά ναυπηγεία Zhejiang Hangchang Shipbuilding και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η Lavinia δείχνει μία προτίμηση στα κινεζικής κατασκευής τάνκερ. Ταιριάζει επίσης στο προφίλ των υπολοίπων τάνκερ της Lavinia, που είναι κατασκευασμένα μεταξύ 2009 και 2012 (με εξαίρεση το Seafrost). Το πλοίο φαινόταν να ανήκει από το 2012 έως τις αρχές του 2018 στην κινεζική ναυτιλιακή Huarong Huiyin, προτού το αποκτήσει τον περασμένο Μάρτιο η επίσης κινεζική Maple Leaf Shipping.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Δ. Μίχαλος: Συνεχίζει την επέλαση στα supramaxes η Diligent Holdings

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα εξέλιξη με τη χρεοκοπημένη Toisa. Πόσα είναι τώρα τα χρέη της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Αυτοί οι τύποι πλοίων θα δουν την αξία τους να εκτοξεύεται μέσα σε ένα χρόνο



    ΣΧΟΛΙΑ