• Η σημασία της πιστοποίησης και το κύρος της TÜV HELLAS (TÜV NORD)

    Business

    Η σημασία της πιστοποίησης και το κύρος της TÜV HELLAS (TÜV NORD)

    • NewsRoom

    Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, ο ρόλος και η σημασία των φορέων πιστοποίησης διευρύνεται και γίνεται ολοένα και πιο σημαντικός. Οι ανάγκες των επιχειρήσεων μεγαλώνουν και η επιθεώρηση αλλά και πιστοποίηση των υπηρεσιών και των προϊόντων τους είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Είτε επειδή το απαιτεί η νομοθεσία, είτε για να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, είτε για να βελτιώσουν τις εσωτερικές τους διαδικασίες, οι κορυφαίες εταιρείες της χώρας -αλλά και οι μεγάλες πολυεθνικές- πιστοποιούν μαζικά τις διαδικασίες αλλά και το προσωπικό τους.

    Την ίδια στιγμή, οι ραγδαίες εξελίξεις στην αγορά εργασίας φέρνουν μπροστά την ανάγκη για δια βίου μάθηση και ενίσχυση ή αλλαγή επαγγελματικών δεξιοτήτων (reskilling). Διεθνείς μελέτες αναφέρουν ότι στην τρέχουσα συγκυρία οι εργαζόμενοι θα χρειαστεί να επανεκπαιδευτούν τουλάχιστον μια φορά στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, ενώ οι εργοδότες δίνουν εξαιρετική σημασία την απόκτηση επιπλέον γνώσεων και ικανοτήτων παράλληλα με την εργασία.

    Απαντήσεις στα παραπάνω ζητούμενα δίνει η TÜV HELLAS (TÜV NORD) ο κορυφαίος Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP.

    Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ήδη από το 1987 και έχει πλέον συμπληρώσει σχεδόν 35 χρόνια παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

    Είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος σε μέγεθος, αλλά και σε κύκλο εργασιών, φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα καθώς έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 15.000 Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας.

    Αντίστοιχα, το TÜV NORD GROUP αποτελεί τον 10ο μεγαλύτερο Οργανισμός Επιθεώρησης – Πιστοποίησης παγκοσμίως με κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 1,4 δις ευρώ, διαθέτει παρουσία σε 70 χώρες και απασχολεί περισσότερα από 14.000 άτομα προσωπικό.

    Σε αυτό το πλαίσιο, και με το κύρος και την αξιοπιστία που την χαρακτηρίζει, παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες εγχώριες αλλά και πολυεθνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ενώ έχει επιθεωρήσει και πιστοποιήσει έργα στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

    Χάρη στην εμπειρία και τεχνογνωσία αυτή, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχει αποκτήσει ηγετική θέση στον χώρο των Επιθεωρήσεων– Πιστοποιήσεων προσφέροντας υπηρεσίες που χαρακτηρίζονται από κύρος, αξιοπιστία, αναγνωρισιμότητα και προστιθέμενη αξία.

    Και ταυτόχρονα, έχει συνδέσει το όνομά της με τα μεγαλύτερα έργα υποδομής και ανάπτυξης της χώρας μας, συμβάλλοντας με τις υπηρεσίες της στην ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων και των κατασκευών.

    Αντίστοιχα, στον τομέα των επιθεωρήσεων έχει αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Γεγονός που αποτελεί εχέγγυο ενόψει και των μεγάλων έργων του Ταμείου Ανάκαμψης τα οποία αναμένεται να αλλάξουν άρδην τη χώρα.

    Ραγδαία ανάπτυξη γνωρίζει η διεύθυνση εκπαίδευσης η οποία και ανταποκρίθηκε άμεσα στα νέα δεδομένα της πανδημίας, προσφέροντας καινοτόμα σεμινάρια, εκπαιδεύσεις αλλά και τρόπους διδασκαλίας. Συνολικά η TÜV HELLAS (TÜV NORD) έχοντας διοργανώσει περισσότερα από 5.000 σεμινάρια καλύπτοντας ένα ευρύτατο πεδίο δραστηριοτήτων στα οποία συμμετείχαν περισσότερα από 45.000 στελέχη της αγοράς. Έτσι, αποτελεί πρωτοπόρο στην ενδυνάμωση του σύγχρονου στελέχους με εξειδιεκυμένη γνώση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

    Παράλληλα, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της εποχής, έχει ενισχύσει και διευρύνει τη Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων η οποία διαθέτει περισσότερα από 130 σχήματα πιστοποίησης επαγγελματιών και έχει πιστοποιήσει περισσότερους από 50.000 επαγγελματίες, προσδίδοντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και τον Λίβανο, ενώ έχει πραγματοποιήσει πιστοποίηση και επιθεώρηση έργων ανά την υφήλιο.