• Στήριξη στους μαθητές στην πιο κρίσιμη στιγμή

    Δημοσιεύτηκε:

    Πόσο άλλαξε η ζωή μας το τελευταίο διάστημα! Πότε βρεθήκαμε, από τη μία μέρα στην άλλη, να δίνουμε αγώνα, για να μείνουμε όρθιοι, οι ίδιοι, αλλά και ως κοινωνία, απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό; Απέναντι σε μια πανδημία, που άλλαξε τη ζωή όλων μας, αναγκάζοντάς μας να αποτραβηχτούμε για λίγο στα σπίτια μας, να αφήσουμε ίσως τις δουλειές μας, τους φίλους μας, να απομακρυνθούμε από αγαπημένα πρόσωπα, για να μπορέσουμε και πάλι να βρεθούμε μια μέρα όλοι μαζί.

    Και τα παιδιά μας; Αναγκάστηκαν κι αυτά, μαζί μας, να αφήσουν για λίγο φίλους, παρέες, δραστηριότητες, ακόμη και τα σχολεία τους, τους δασκάλους τους, τα μαθήματά τους.

    Κι όμως, μέσα σε όλο αυτό το αντίξοο κλίμα, μέσα σε όλες αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις, η Ελλάδα, εμείς οι Έλληνες καταφέραμε να εντυπωσιάσουμε όλο τον κόσμο με το πείσμα και τη θέλησή μας, με την αποφασιστικότητά μας να βγούμε νικητές. Με κάποιους από εμάς να υπερβαίνουν τις δυνατότητές τους, για να συνεχίσουν να επιτελούν το πολύτιμο έργο τους, όπως οι γιατροί, οι νοσηλευτές, αλλά και οι δάσκαλοί μας, οι εκπαιδευτικοί μας, που δε θέλησαν να αφήσουν λεπτό μόνους τους μαθητές τους!

    Στο πλευρό αυτών των πολύτιμων αρωγών, των σημαντικότερων ανθρώπων, μετά τους γονείς, στη ζωή κάθε παιδιού, που ονειρεύεται μαζί μας ένα καλύτερο μέλλον, ένα μέλλον που του ανήκει, στάθηκαν από την πρώτη στιγμή κάποιοι άνθρωποι, που δε σταμάτησαν λεπτό να πιστεύουν στην αξία της παιδείας, στο σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης, αλλά και στις νέες δυνατότητες, που ανοίγει η παγκόσμια αυτή δυσμενής συγκυρία με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπη και η χώρα μας.

    Μεταξύ αυτών, ήταν από την πρώτη στιγμή, και η Anytime, η πρώτη direct ασφάλιση αυτοκινήτου στην Ελλάδα από την INTERAMERICAN, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, να θέσει σε εφαρμογή την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στηρίζοντας έμπρακτα τον τομέα της Παιδείας με τη δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού, που θα ενισχύσει τα δημόσια σχολεία της χώρας μας. Γιατί για τα παιδιά, που δεν έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία, οι προκλήσεις σήμερα είναι μεγάλες. Η Αnytime στηρίζει τους μαθητές αυτούς, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης και της ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων, γιατί αξίζει κάθε στιγμή περισσότερη πρόσβαση στη γνώση. Σήμερα ίσως μάλιστα περισσότερο από ποτέ.

    Γι’ αυτό και σε συνεργασία με το Υπουργείο, η Anytime προσφέρει 1.500 tablets HUAWEI T3 9.6″, τα οποία θα διανεμηθούν σε δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων, στους νομούς της χώρας που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες, ώστε να βελτιωθεί η παρεχόμενη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά και να εμπεδωθεί μακροπρόθεσμα η καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων στην εκπαιδευτική κοινότητα.

    Με την κίνηση αυτή, η ανάγκη του σήμερα γίνεται εφαλτήριο για ένα καλύτερο μέλλον, θωρακίζοντας την εκπαίδευση και οπλίζοντας τα παιδιά μας με ακόμη περισσότερα εφόδια, για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον, στο οποίο οι ψηφιακές και ευρύτερες τεχνολογικές δεξιότητες θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στις δυνατότητες του ανθρώπου.

    Αυτό είναι, άλλωστε, και το όραμα της Anytime: η δημιουργία ενός κόσμου με λιγότερα εμπόδια και δυσκολίες, όπου όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν με αισιοδοξία και χαρά την καθημερινότητά τους. Αυτός είναι ο στόχος: να αναζητούμε και να βρίσκουμε λύσεις, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, γιατί κάθε στιγμή έχει αξία και κάθε στιγμή αξίζει περισσότερα.