• Business

    Η «Μήδεια» πάγωσε και το delivery στην Αττική – Η στάση του e-food

    οδηγός μηχανής σε ντελίβερι


    Στο κατέβασμα των ρολών για σήμερα Τρίτη οδηγούν οι έκτακτες καιρικές συνθήκες στην Αττική πολλά καταστήματα εστίασης που εκτελούν υπηρεσίες delivery. Τα καταστήματα αποφάσισαν να μην εκτελέσουν για σήμερα παραγγελίες, αποφεύγοντας να διακινδυνέψουν την ασφάλεια των εργαζομένων τους.

    Η σφοδρότητα της κακοκαιρίας «Μήδειας» στην Αττική έχει προκαλέσει αμέτρητα προβλήματα, τόσο με τις διακοπές ηλεκτροδότησης αρκετών περιοχών του λεκανοπεδίου όσο και με αποκλεισμένους δρόμους, κυρίως λόγω των πτώσεων δέντρων. Μάλιστα, η Πολιτική Προστασία αναγκάστηκε  να κηρύξει περιοχές των βορείων προαστίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Τα προβλήματα είχαν αντίκτυπο και στις κινήσεις των καταστημάτων εστίασης που εκτελούν delivery.

    Είναι ενδεικτικό πως η πλατφόρμα e-food ενημέρωσε τους χρήστες της πως λόγω των καιρικών συνθηκών θα υπάρχει περιορισμένη κάλυψη στα καταστήματα, προκειμένου να προστατέψει την ασφάλεια των εργαζομένων της. Άλλωστε, μέσα στη νύχτα οι δρόμοι αναμένεται να γίνουν περισσότερο επικίνδυνοι, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και της εμφάνισης παγετού στο οδόστρωμα.

    Παράλληλα, κάποια καταστήματα αποφάσισαν να συνεχίσουν κανονικά το delivery, αλλά αποκλειστικά με αυτοκίνητο και μόνο σε κοντινές τους περιοχές.

    Νωρίτερα, το υπουργείο Εργασίας λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, καθώς και το κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι διανομείς, είχε προχωρήσει σε συστάσεις προς τους εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, προκειμένου να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κλπ), ώστε, υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες, να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, προέχει η προστασία των εργαζόμενων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες.



    ΣΧΟΛΙΑ