• Business

    Η Lego προχωρά στην εξαγορά του μουσείου της Madame Tussauds

    • NewsRoom

    To Madame Tussauds


    Ο βρετανικός όμιλος ψυχαγωγίας Merlin Entertainments, στον οποίο ανήκουν το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, Madame Tussauds και η γιγάντια ρόδα στη νότια όχθη του ποταμού Τάμεση στο Λονδίνο, θα εξαγοραστεί από τον ιδιοκτήτη του δανέζικου κολοσσού παιχνιδιών, Lego και επενδυτικά ταμεία αντί 5,9 δισεκατομμυρίων στερλινών.

    Το οικογενειακό ίδρυμα Kirkbi, που αποτελεί πλειοψηφικό μέτοχο της Lego, σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου αναφέρει ότι συνεταιρίστηκε με την αμερικανική επενδυτική εταιρία Blackstone και το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο CPPIB για την πρόταση εξαγοράς που εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Merlin.

    Η κοινοπραξία των επενδυτών προτείνει 455 πένες για κάθε μετοχή του Merlin, δηλαδή ένα υψηλό τίμημα για τη μετοχή που έκλεισε στις 395 πένες την Πέμπτη, στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

    Ο γενικός διευθυντής του Kirkbi, Σέρεν Θόρουπ Σέρενσεν εκτιμά ότι η Lego και ο Merlin έχουν την ίδια προσέγγιση όσον αφορά τον κλάδο αυτόν και την κουλτούρα του.



    ΣΧΟΛΙΑ