• Business

    Η Lamborghini μπαίνει στο Χρηματιστήριο; O δρόμος που άνοιξε η Porsche

    • Bloomberg
    Lamborghini Murcielago

    Lamborghini Murcielago


    Ένα ακόμα δυνατό brand ετοιμάζεται να δώσει ζωή στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο, με τον CEO της Lamborghini Στέφαν Βίνκελμαν να αποκαλύπτει την προετοιμασία της εταιρείας για την εισαγωγή του πολυτελούς ιταλικού brand στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

    «Εργαζόμαστε με άλλα επενδυτικά γραφεία για να έχουμε μια σαφή εικόνα. Έχουμε κάνει άλλωστε πολλά πράγματα για να δείξουμε την αξία μας», δήλωσε ο Βίνκελμαν σε συνέντευξή του.

    Για τη Lamborghini, η είσοδός της στο χρηματιστήριο και μία IPO είναι αυτό που θα επιβεβαιώσει την σταθερότητα της επιχείρησης.

    «Έχουμε ένα ξεκάθαρο στόρι και μία ξεκάθαρη στρατηγική», ανέφερε ο Βίνκελμαν.

    Τα αποτελέσματα της Lamborghini στο 9μηνο του 2022 παραμένουν ανθεκτικά και εντυπωσιακά. Με τον κλάδο των luxury προϊόντων και υπηρεσιών, να γνωρίζει άνθηση, παρά τον πληθωρισμό και τις απειλές για ύφεση, η Lamborghini κατέγραψε αύξηση 8% στις πωλήσεις των οχημάτων της και τα λειτουργικά της έξοδα σκαρφάλωσαν στα 570 εκατ. ευρώ.

    To παράδειγμα της Porsche

    Η επιτυχημένη πορεία της Porsche στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, το ισχυρό ενδιαφέρον για την IPO και το γεγονός ότι κατάφερε να ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση τη μητρική της Volkswagen άνοιξαν τον δρόμο για νέα σχέδια από τον γερμανικό όμιλο.

    Υπενθυμίζεται ότι η Lamborghini ανήκει στον ίδιο γερμανικό όμιλο με την Porsche.

    Παρά την αστάθεια στις ευρωαγορές, η Porsche πήρε το ρίσκο να κάνει την εισαγωγή σε μια περίοδο, όπου οι επενδυτές ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

    Διαβάστε επίσης:

    Porsche: Η εισαγωγή στο χρηματιστήριο και η χρηματοδότηση των EV πλάνων της Volkswagen



    ΣΧΟΛΙΑ