• Business

    Η…κινηματογραφική απόδραση του πρώην προέδρου της Nissan

    • NewsRoom


    Τις τελευταίες ώρες γίνεται λόγος για την απόδραση του πρώην προέδρου της Nissan και της Renault Κάρλος Γκοσν, στον οποίο είχε απαγορευθεί να εγκαταλείψει την επικράτεια της Ιαπωνίας, με προορισμό τον Λίβανο. Ωστόσο οι λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η εν λόγω απόδραση, προκαλούν έκπληξη.

    Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian επικαλούμενος λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό, ο Γκόσν διέφυγε μέσα σε θήκη μουσικού οργάνου, με την βοήθεια μιας μουσικής μπάντας καθώς και μιας ομάδας πρώην αξιωματικών των ειδικών δυνάμεων. «Εγκέφαλος» αυτής της ομολογουμένως κινηματογραφικής απόδρασης ήταν η σύζυγος του πρώην προέδρου της Nissan, Κάρολ.

    Η απόδραση ξεκίνησε όταν η μπάντα έφτασε στο σπίτι του Γκοσν στο Τόκιο για μια παράσταση. Όταν αυτή ολοκληρώθηκε και ενώ οι μουσικοί μάζευαν τα όργανά τους, ο Γκοσν κρύφτηκε μέσα σε ένα από αυτά και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ένα μικρό ιαπωνικό αεροδρόμιο.

    Εκεί τον περίμενε ένα ιδιωτικό αεροπλάνο το οποίο αρχικά μετέφερε τον Γκοσν στην Κωνσταντινούπολη. Από εκεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιβιβάστηκε σε ένα ιδιωτικό τζετ Bombardier Challenger για πτήση προς Λίβανο όπου φέρεται να έφτασε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

    Η διαδρομή του συγκεκριμένου αεροσκάφους έχει καταγραφεί στην ειδική ιστοσελίδα FlightRadar με το τζετ να «εξαφανίζεται» στις 4:16 τα ξημερώματα, την ώρα, δηλαδή, που προσέγγιζε το διεθνές αεροδρόμιο της Βυρηττού.

    Η είδηση της απόδρασης προκάλεσε σοκ όχι μόνο στις ιαπωνικές αρχές οι οποίες τον κατηγορούν για παραποίηση στοιχείων όσον αφορά τις προσωπικές του απολαβές αλλά και στους ίδιους τους δικηγόρους του Γκοσν.

    Ο Γκοσν βρισκόταν σε αυστηρό κατ΄ οίκον περιορισμό με παρακολούθηση σε 24ωρη βάση ενώ είχε υποχρεωθεί να παραδώσει και τα τρία διαβατήρια που κατείχε καθώς είχε Βραζιλιάνικη, Γαλλική και Λιβανέζικη υπηκοότητα.

    «Εκτιμώ ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιήσει την απόδραση χωρίς τη βοήθεια κάποιου μεγάλου οργανισμού. Θέλω να τον ρωτήσω: Πώς μπόρεσες να το κάνεις αυτό σε εμάς;» δήλωσε ένας από τους δικηγόρους του στους οποίους είχαν παραδοθεί τα τρία διαβατήρια του Γκοσν.

    «Ήθελα να αποδείξω ότι είναι αθώος. Αλλά όταν είδα την δήλωσή του στον Τύπο κατάλαβα ότι δεν εμπιστεύεται τα ιαπωνικά δικαστήρια» πρόσθεσε ο ίδιος.

    «Δεν διέφυγα από τη δικαιοσύνη — ξέφυγα από την αδικία και τον πολιτικό διωγμό», υποστήριξε ο Γκοσν σε ανακοίνωση που διένειμε στα μέσα ενημέρωσης.



    ΣΧΟΛΙΑ