• Business

    Οι ΗΠΑ θα πληρώσουν 1,95 δισ. δολάρια στην Pfizer για 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του Covid-19

    • Newsroom
    ΚΕΠΑ: Επεκτείνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλο το προσωπικό

    Υποχρεωτικός εμβολιασμός για το προσωπικό του ΚΕΠΑ


    Το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ και το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνουν συμφωνία με την Pfizer για 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του Covid-19 μόλις λάβει την έγκριση, αναφέρει το Bloomberg News.

    Οι Αμερικανοί θα λάβουν το εμβόλιο δωρεάν, σύμφωνα με δήλωση των Pfizer και BioNTech.

    Οι ΗΠΑ θα πληρώσουν 1,95 δισ. δολάρια τις δύο εταιρείες για να παράγουν και να παραδώσουν τις 100 εκατ. δόσεις, ενώ η  συμφωνία επιτρέπει στην αμερικανική κυβέρνηση να αποκτήσει επιπλέον 500 εκατομμύρια δόσεις σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, αναφέρει το reuters.

    H Pfizer θα παραδώσει τα εμβόλια μόλις το προϊόν λάβει την έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, αφού ολοκληρώσει την παρουσίαση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας σε μια μεγάλη κλινική δοκιμή της Φάσης 3.

    Το εμβόλιο θεωρείται ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν υπογράψει συμφωνίες με τις φαρμακοβιομηχανίες για να εξασφαλίσουν δόσεις των υποψηφίων εμβολίων.

    Η Pfizer και η BioNTech συγκαταλέγονται στις εταιρείες που έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να αναπτύξουν ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, ενώ το πειραματικό εμβόλιό τους για τον Covid-19, έδειξε ότι ήταν ασφαλές και επέφερε ανοσοαπόκριση σε ασθενείς στους οποίους δοκιμάστηκε.

    Οι μετοχές της Pfizer αυξήθηκαν 4%, ενώ οι μετοχές της BioNTech στις ΗΠΑ κατέγραψαν κέρδη 6% λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης.



    ΣΧΟΛΙΑ