• Business

    Οι επόμενες κινήσεις της Folli Follie: Προσλαμβάνει μεγάλη διεθνή ελεγκτική εταιρεία

    • NewsRoom

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Στην άμεση πρόσληψη μιας εκ των Deloitte, ΕΥ, PwC ή KPMG αναμένεται να προχωρήσει άμεσα η διοίκηση του ομίλου Folli Follie, προκειμένου να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχεται από το fund της QCM, το οποίο αμφισβήτησε τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε η εισηγμένη.

    Η πρόσληψη αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς η FF Group θέλει να αντιμετωπίσει το ταχύτερο δυνατόν και με τον πιο πειστικό τρόπο τον αρνητικό αντίκτυπο που προκάλεσε το report της QCM. Η διεθνής ελεγκτική εταιρεία που θα επιλέξει ο όμιλος θα προβεί σε πρόσθετο ανεξάρτητο έλεγχο στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της εισηγμένης για την χρήση 2017.

    Πάντως, δεν είναι ακόμη σαφές αν ο όμιλος προχωρήσει στην αλλαγή της ελεγκτικής εταιρείας που πραγματοποιεί τον έλεγχο επί των οικονομικών αποτελεσμάτων που δημοσιοποιεί εντός της οικονομικής χρήσης από το 2015 έως σήμερα, την  Ecovis – VNT Auditing. Η τελευταία βρέθηκε στο επίκεντρο των επικρίσεων του report της QCM.

    Απαντώντας, η διοίκηση της FF Group ανέφερε πως η Ecovis διαθέτει περισσότερα από 6.500 στελέχη, δραστηριοποιείται σε πάνω από 70 χώρες και κατατάσσεται 18η μεταξύ των παγκόσμιων ελεγκτικών εταιρειών με ουσιώδη σχέδια επέκτασης.

    Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η εταιρεία επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή της για προσφυγή στη δικαιοσύνη προκειμένου να προστατεύσει το κύρος και την αξιοπιστία της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Gabriel Grego (QCM) στο mononews.gr: Να παραιτηθεί η διοίκηση των Folli Follie – Δεν χτυπάμε καμία άλλη ελληνική εταιρεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΧΑ: Folli Follie, ΔΕΗ και Τράπεζες βύθισαν τον Γενικό Δείκτη – Στα 182 εκ. έφτασαν οι απώλειες της οικογένειας Κουτσολιούτσου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ανεξάρτητος έλεγχος για τη Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ