ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πτήσεις που συνδέουν καθημερινά την Αθήνα με τη Nέα Υόρκη πραγματοποιεί η Emirates από την 1η Ιουνίου από το Βενιζέλος προς το «Newark Liberty International Airport» στη Νέα Υόρκη, προσφέροντας τη μοναδική ημερήσια απευθείας σύνδεση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.
Η σημασία της σύνδεσης αυτής είναι διττή, καθώς από τη μία προσφέρει την ευκαιρία στους Έλληνες να ταξιδέψουν με ευκολία στις ΗΠΑ, παράλληλα όμως εξυπηρετεί και τη μεγάλη ελληνοαμερικανική κοινότητα. Επιπροσθέτως, προσφέρεται βολική σύνδεση για τους ταξιδιώτες που κατευθύνονται προς τη Μέση Ανατολή, τη Δυτική Ασία και την Αφρική μέσω του Ντουμπάι.
Σε μια συμβολική συνάντηση για την επανέναρξη των πτήσεων, παρευρέθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα Sulaiman Al Mazroui, ο διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα & την Αλβανία Khalid Al Zarooni, καθώς και η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του «Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών» Ιωάννα Παπαδοπούλου.
Με αφορμή την επανεκκίνηση της εξαιρετικά σημαντικής πτήσης ο διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα & την Αλβανία δήλωσε: «Στην Emirates είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την επανεγκαθίδρυση της καθημερινής απευθείας σύνδεσης Αθήνας- Nέας Υόρκης και αισιόδοξοι για την ταχεία αποκατάσταση του δικτύου προορισμών μας. Μέσω της σύνδεσης της Ελλάδας και των ΗΠΑ που προσφέρει η Emirates διευκολύνεται το ελληνικό εμπόριο και οι μετακινήσεις των καταναλωτών και υποστηρίζεται έμπρακτα ο τουρισμός».
Το δρομολόγιο πραγματοποιείται καθημερινά με Boeing 777-300ER και διατίθενται τρεις κατηγορίες θέσεων. Η πτήση της Emirates με κωδικό EK209 θα αναχωρεί Αθήνα στις 17:35 για να φτάσει στο Newark στις 21:20 την ίδια ημέρα. Η πτήση επιστροφής με κωδικό EK210 αναχωρεί από το Newark στις 23:55 τοπική ώρα, φθάνοντας στην Αθήνα την επόμενη μέρα στις 16:05.
Διαβάστε ακόμα:
Κορονοϊός: Για άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών καλούν οι αεροπορικές εταιρείες
Παρατείνονται έως 14 Ιουνίου οι αεροπορικές οδηγίες- Ποιες είναι οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα
Νέα notam απαγορεύει τις πτήσεις προς Ελλάδα σε αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σήμερα οι υπογραφές με Chevron- “Δένουν” σε κοινό ενεργειακό μέλλον Ελλάδα και ΗΠΑ
- Eurovision 2026: Ο Αkylas με το Ferto είναι ο μεγάλος νικητής – Όσα έγιναν στον ελληνικό τελικό
- Τράπεζες: Ολα τα συνδρομητικά πακέτα για φθηνότερες καθημερινές συναλλαγές
- Γιατί βούτηξε η ΤΙΤΑΝ, τι θα κάνει η Εθνική Τράπεζα, η μάχη Theon με τους short, ποιο deal της Ideal χάλασε, βιομήχανοι κατά Τσάφου, μια αποκάλυψη για Τσίπρα – Στουρνάρα και όταν η Ζαχαράκη γίνεται ντεκόρ της Κίμπερλι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.