• Business

    Κατασχέσεις: Η εφορία ετοιμάζεται να απλώσει το χέρι στους λογαριασμούς ακόμα 610.000 πολιτών

    εφορία


    Δραματικά είναι για έναν ακόμα μήνα τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΑΑΔΕ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων προς το Δημόσιο τον περασμένο Μάρτιο, καθώς το… μακρύ χέρι του κράτους προχωρά σε χιλιάδες κατασχέσεις καθημερινά, απειλώντας πάνω από 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενους.

    Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, ο αριθμός των φορολογουμένων σε βάρος των οποίων έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ξεπερνά πλέον τα 1,1 εκατομμύρια, και ανέρχεται στα 1.109.971. Μιλάμε για έναν στους έξι φορολογούμενους, που παγιδευμένοι στη μέγγενη της υπερφορολόγησης είδαν την εφορία να βάζει χέρι στις καταθέσεις τους ή τα έσοδά τους από ενοίκια και να τους παίρνει μέρος των (συνήθως ήδη πενιχρών) εισοδημάτων τους.

    Και αυτό δεν είναι τίποτα, μπροστά σε αυτό που έρχεται: σύμφωνα πάντα με την ΑΑΔΕ, ο αριθμός των φορολογουμένων σε βάρος των οποίων δεν έχουν ληφθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, αλλά η εφορία έχει το δικαίωμα να τα επιβάλει, ανέρχεται σε 610.719. Οι άνθρωποι αυτοί, δηλαδή, κινδυνεύουν άμεσα με κατασχέσεις, καθώς χρωστούν περισσότερα από 500 ευρώ, ή ακόμα και λιγότερα, εφόσον πρόκειται για κατασχέσεις σε χέρια τρίτων (π.χ. εισοδήματα από ενοίκια), που μπορούν να γίνουν ακόμα και για μικρότερες οφειλές.

    Οι πολίτες που βλέπουν τους μηχανισμούς της εφορίας να παρεμβαίνουν και να τους παίρνουν χρήματα κάθε μήνα είναι όλο και περισσότεροι, και εκτιμάται ότι σχεδόν 1.000 πολίτες είναι αντιμέτωποι με κατασχέσεις καθημερινά. Όλα αυτά στο βωμό της υπερφορολόγησης…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπ. Εργασίας: Διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα για τις συντάξεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κικίλιας: Η ΝΔ έχει δεσμευτεί για πάση θυσία μείωση της φορολογίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Goldman Sachs: Οι ελληνικές τράπεζες απέφυγαν την ανακεφαλαιοποίηση – Οι προϋποθέσεις για ανάκαμψη



    ΣΧΟΛΙΑ