• Business

    Η Comcast αποσύρεται από τη «μάχη» για τα assets της Fox


    Η Comcast απέσυρε την πρόταση της για αγορά assets ιδιοκτησίας 21st Century Fox, για τα οποία έκανε προσφορές απέναντι από τη Walt Disney και αντ’ αυτού θα επικεντρωθεί στην πρόταση της για το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

    «Η Comcast δεν έχει σκοπό να επιδιώξει πλέον την απόκτηση των assets της 21st Century Fox και αντ’  αυτού θα επικεντρωθεί στην προτεινόμενη προσφορά της για τον Sky», δήλωσε η εταιρεία.

    Η Disney απέκρουσε την προσφορά των 66 δισ. δολαρίων της Comcast για τα assets της Fox τον προηγούμενο μήνα αυξάνοντας τη δική της προσφορά στα 71 δισ. δολ.

    Η Comcast απέσυρε την πρότασή της για τα assets της Fox, καθώς η εταιρία ανησυχούσε για το υψηλό κόστος που θα χρειαζόταν για τη συμφωνία και τις συνέπειες που μπορεί να είχε στην προσφορά της για το Sky, σύμφωνα με το Reuters.

    Η εταιρία τώρα θα εστιάσει στην 34 δισ. δολαρίων προσφορά της για το 61% του Sky. Η Fox, που κατέχει το 39% του of Sky, επίσης ενδιαφέρεται για την απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου.

    Η «κόντρα» για το Sky αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης μάχης που διεξάγεται στην βιομηχανία της διασκέδασης, καθώς οι γίγαντες της βιομηχανίες ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες συμφωνίες προκειμένου να ανταγωνιστούν το Netflix και την Amazon.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στα 71,3 δισ. δολάρια η βελτιωμένη προσφορά της Disney για την Twenty-First Century Fox

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς το Netflix κατάφερε να ξεπεράσει σε χρηματιστηριακή αξία μέχρι και την Disney

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η παντοδυναμία της Disney. Θα αποκτήσει και την Sky Plc;



    ΣΧΟΛΙΑ