• Η Coca-Cola στην Ελλάδα μειώνει τη χρήση πλαστικού για ένα πιο βιώσιμο μέλλον

    Η εταιρεία παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα» και το αποδεικνύει εμπράκτως

    Με το βλέμμα στραμμένο σε ένα πιο «πράσινο» μέλλον, πληθαίνουν οι δράσεις για τη μείωση του πλαστικού στις συσκευασίες.

    Σε αυτήν την προσπάθεια συμμετέχει ενεργά και η Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas). Μάλιστα, στις νέες πολυσυσκευασίες αλουμινίου, χάρη στην πρωτοποριακή συσκευασία KeelClip™, η Coca-Cola καταργεί την πλαστική μεμβράνη και μειώνει τη χρήση του πλαστικού κατά 540 τόνους ετησίως.

    Από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι, η νέα συσκευασία – που εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας – είναι ελαφριά και πρακτική, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει τη χρήση λιγότερων υλικών συσκευασίας συνολικά.

    Η παραγωγή των νέων συσκευασιών γίνεται στο Σχηματάρι Mega Plant της Coca-Cola Τρία Έψιλον, μετά την επένδυση ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ στην παραγωγική μονάδα που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας.

    Η εταιρεία παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα» και το αποδεικνύει εμπράκτως.

    Αναμφίβολα, κάθε μορφή συσκευασίας έχει ξεχωριστή αξία και ρόλο, είτε είναι από γυαλί, από αλουμίνιο, από πλαστικό PET, είτε αφορά επαναγεμιζόμενες συσκευασίες ή λύσεις χωρίς καθόλου συσκευασία.

    Με γνώμονα τον σχεδιασμό πιο βιώσιμων συσκευασιών, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, μπορούν να αποκτήσουν μία νέα ζωή.

    Στόχος είναι η μείωση των υλικών συσκευασίας που κυκλοφορεί στην αγορά, αυξάνοντας τη χρήση ανακυκλωμένων συσκευασιών και μειώνοντας παράλληλα τις συσκευασίες από πρωτογενή υλικά.

    Κοινή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης με την ΑΒ Βασιλόπουλος για την ανακύκλωση, την επισκευή και την επαναχρησιμοποίηση

    Η Coca-Cola στην Ελλάδα και η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζουν από κοινού την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης για τη δημιουργία ένας σύγχρονου ψηφιακού οδηγού στην εφαρμογή Novoville. Μία εφαρμογή η οποία γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στους πολίτες και τους Δήμους που ζουν.

    Με γνώμονα ένα πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, στην εφαρμογή θα υπάρχουν σημεία ανακύκλωσης, επισκευής και επαναχρησιμοποίησης σε όλη την Ελλάδα, καθώς και όλα τα κέντρα Ανακύκλωσης που θα βρείτε στα καταστήματα ΑΒ.

    Μεταξύ των στόχων της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους είναι και η συλλογή και ανακύκλωση κάθε συσκευασίας που διαθέτει στην αγορά μέχρι το 2030, η προώθηση της κυκλικής οικονομίας, καθώς και ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2040.