• Business

    Η Aegean Airlines ανοίγει τα φτερά της για νέα ύψη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ευτύχης Βασιλάκης

    Ευτύχης Βασιλάκης. Πρόεδρος Aegean Air


    Σε εθνικό πρωταθλητή του τουρισμού αλλά και των επενδύσεων αναδεικνύεται τόσο για το 2019 όσο και για το 2020 η Aegean Airlines ΑΡΑΙΓ -0,98% 12,14 , που τώρα εξετάζει και το ενδεχόμενο εξαγοράς της υπο ιδιωτικοποίηση Croatia Airlines.

    Η υπό την ηγεσία του πολυσχιδή επιχειρηματία Ευτύχη Βασιλάκη ελληνική αεροπορική εταιρεία, που αποτελεί πλέον σημαιοφόρο της Ελλάδας διεθνώς, πρόκειται να παραλάβει τα επόμενα χρόνια (έως το 2024) κατ’ ελάχιστο 46 νέα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo και Α321neo, συνολικής αξίας 6 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου,  καθώς η αρχική παραγγελία του Ιουνίου του προηγούμενου έτους για 30 αεροσκάφη του τύπου προς την Airbus, ήδη επεκτάθηκε με 16 επιπρόσθετα, χάρη στην υποστήριξη χρηματοπιστωτικών οργανισμών. 

    Το πρώτο έφτασε ήδη και έρχονται και άλλα

    Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκπαίδευσης και προετοιμασίας υποστήριξης για τα νέα αεροσκάφη, με στόχο την ένταξή τους στον στόλο της εταιρείας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους δρομολόγια στα μέσα Φεβρουαρίου.

    Εως τον ερχόμενο Ιούλιο, η εταιρεία θα παραλάβει συνολικά 6 αεροσκάφη του νέου τύπου για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του δικτύου της σε συνολικά 155 προορισμούς, 19.2 εκ θέσεις και 65 αεροσκάφη για το 2020.

    Πρόκειται για μια έργω συμβολή στην ανάπτυξη και στον τουρισμό μέσα από τη συνεχή επένδυση στο δίκτυο, στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, στην αύξηση των διαθέσιμων θέσεων αλλά και συνολικά στην ανάπτυξη της χώρας, μέσα από συμπράξεις που αναβαθμίζουν το προφίλ της Ελλάδας στο εξωτερικό και δημιουργούν νέους λόγους επίσκεψης στη χώρα. 

    Συμβάλλει έτσι στον βασικό στόχο της χώρας για άμβλυνση της εποχικότητας του τουρισμού που σημαίνει περισσότεροι τουρίστες όλο το χρόνο σε όλη τη χώρα.

    Αναλύοντας κανείς την αύξηση των διαθέσιμων θέσεων από και προς συγκεκριμένους προορισμούς και συνδυάζοντας τις στοχευμένες ενέργειες που υλοποιεί η Aegean για την ενίσχυση city break προορισμών (π.χ This is Athens & Partners για την καθιέρωση της πρωτεύουσας ως κορυφαίου ευρωπαϊκού προορισμού και πλέον και η Θεσσαλονίκη όπου μεγεθύνεται η παρουσία της αεροπορικής) και την ανάδειξη της συνολικής τουριστικής εμπειρίας (όπως με την υποστήριξη του οινοτουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ή με τη συμμετοχή στη Σύμπραξη Τουρισμού για τα Χανιά) καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για μία δομημένη στρατηγική δημιουργίας της κατάλληλης υποδομής για τον τουρισμό της χώρας σε βάθος χρόνου. 

    Ιδίως για την Κέρκυρα, η επιλογή να αποτελέσει την 8η βάση της εταιρείας, μετά και το πλήγμα που υπέστη από την Thomas Cook, αποτελεί ένδειξη μακροχρόνιας επένδυσης σε περιοχές που πληρούν τις προϋποθέσεις για να υποστηρίξουν τον εισερχόμενο τουρισμό για τα επόμενα χρόνια.

    Με λίγα λόγια η εταιρεία επικεντρώνεται μεν στην ενίσχυση του δικτύου της, ταυτόχρονα όμως θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα τις συλλογικές προσπάθειες που απαιτούνται για την προσέλκυση εισερχόμενου τουρισμού.

    Έτσι σε μια χώρα που φαίνεται να πλήττεται από τις αδυναμίες που έχουν δημιουργηθεί από την απώλεια θέσεων από άλλους αερομεταφορείς ή άλλους φορείς, η Aegean έρχεται να υπερκαλύψει αυτό το κενό, προσθέτοντας επιπλέον 1,5 εκατ. θέσεις το 2020. 

    Με στόχο μάλιστα το 2020 να σηματοδοτήσει την αφετηρία για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και εξωστρέφεια, η Αεgean επενδύει στην περαιτέρω επέκταση του δικτύου της και τη συνολική ανάπτυξη της δραστηριότητάς της ως εξής:

    -Με σημαντική αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων θέσεων που φτάνει τις 19,2 εκατ. θέσεις, 1,5 εκατ. περισσότερες σε σύγκριση με το 2019 από τα οποία 1,1 εκατ. θέσεις αντιστοιχούν σε δρομολόγια εξωτερικού.

    -Με 65 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανόμενων και των πρώτων 6 Airbus της οικογένειας A320/321neo που αναμένονται κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Ήδη η παραλαβή του πρώτου υπερσύγχρονου αεροσκάφους Airbus A320neo αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη & την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια.

    Οι τρείς άξονες της Aegean Airlines

    Συνολικά, η αναπτυξιακή στρατηγική της για το 2020, βασίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

    1. Τη διεύρυνση της δραστηριότητας και επέκταση της παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη λειτουργία Βάσης από την Κέρκυρα, φτάνοντας πλέον τις 8 βάσεις.

    2. Την σταθερή συνεχιζόμενη επένδυση και εστίαση στον κύριο κόμβο της Αθήνας.

    3. Την σταθερή προσήλωση στην προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

    Ταυτόχρονα, ως Επίσημος Αερομεταφορέας του Ελληνικού συνεισφέρει στην ανάπτυξη του προφίλ της χώρας στο εξωτερικό και την περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού και αυτό είναι κάτι το οποίο θα εξελίσσεται όσο το έργο θα υλοποιείται.

    Έτσι, μέσα από τις προαναφερθείσες στρατηγικές συμπράξεις, σταδιακά διαμορφώνεται το κατάλληλο προϊοντικό μείγμα για τη διάχυση του τουρισμού αλλά και την ενίσχυση των ποιοτικών του χαρακτηριστικών.

    Πέρα και πάνω απ’ όλα όμως η Aegean επενδύει και στο ανθρώπινο δυναμικό για αυτό και υλοποιεί το πρώτο πρόγραμμα υποτροφιών για απόκτηση διπλώματος πιλότων, ύψους 7 εκατ. ευρώ το οποίο τους επόμενους μήνες θα βγάλει και τους πρώτους αποφοίτους του.

    Ευτύχης Βασιλάκης. Πρόεδρος Aegean Airlines



    ΣΧΟΛΙΑ