• Business

    Huawei: Άλμα παραγγελιών στα κινητά την ώρα που οι πωλήσεις σε Apple και Samsung βούλιαξαν (video)


    Παρά τον κορεσμό της αγοράς και την αδράνεια των παγκόσμιων πωλήσεων στα smartphone στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2018, η Huawei διακρίθηκε με άλμα 38,6% στις παραγγελίες. Φαίνεται πως το αγοραστικό κοινό δεν επιδιώκει πλέον να αποκτά δημοφιλή ακριβά προϊόντα τεχνολογίας αλλά αρέσκεται στην αγορά ποιοτικών μεν αλλά οικονομικών δε gadgets, τα οποία αποτελούν και χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης εταιρείας. Ακόμη ένας λόγος αυτής της καταναλωτικής συμπεριφοράς φαίνεται να είναι και η καθυστέρηση  της κυκλοφορίας του μοντέλου Ρ20 που οδήγησε σε πωλήσεις κινητών χαμηλότερου κόστους.

    Για του λόγου το αληθές σημειώνεται πως τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, οι αποστολές smartphone προς την Ευρώπη μειώθηκαν αναπάντεχα κατά 6,3% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία της Canalys, που μεταδίδουν οι Financial Times. Όσον αφορά τη δυτική Ευρώπη, οι αποστολές έκαναν βουτιά 13,9%, ενώ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη έκαναν άλμα κατά 12,3%, οδηγούμενο από την ισχυρή επίδοση της Ρωσίας. Οι παγκόσμιες δε πωλήσεις smartphone είχαν απώλειες 2% στο πρώτο τρίμηνο, με τις εταιρείες κινητών να βλέπουν την κατηφόρα ακόμη και σε αγορές όπως η Ινδία και η Κίνα που φημίζονται για την υπερκατανάλωση έξυπνων κινητών τηλεφώνων.

    Στην επιτυχία της Huawei καταλογίζεται δε και η επιτυχής διαφημιστική καμπάνια του νέου P20 με την Wonder Woman ή κατά κόσμον, Γκαλ Γκαντότ, που τράβηξε τα βλέμματα του αγοραστικού κοινού.

    Η Samsung παρέμεινε στις προτιμήσεις των ευρωπαϊκών επιλογών, παρά την πτώση κατά 15,4% και η Apple μέτρησε περισσότερα από 10 εκατ. smartphones, αν και είχε 5,1% απώλειες. Τα παλιότερα (και φθηνότερα) μοντέλα όμως, όπως το iPhone SE, το 6 και το 6S, αντιπροσώπευαν το 25% των προϊόντων που απεστάλησαν, σε μία εποχή όπου οι πωλήσεις πιο ακριβών τηλεφώνων είναι βασικές για να αντιμετωπίσει μία εταιρεία την επιβράδυνση παγκοσμίως. Τέλος, οι Xiaomi και Nokia είχαν πιο δυνατή επίδοση στην Ευρώπη δεδομένης και της χαμηλότερης τιμής των προϊόντων τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: EBRD: Aνάπτυξη 2,2% στην Ελλάδα το 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΚΡΑΤΣ: Μοίρασε 3.502.520 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ήπιες ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ