• Business

    Εξ’ ολοκλήρου θυγατρική της Astellas η Ganymed

    astellas


    Προχωρούν οι διαδικασίες εξαγοράς της Ganymed Pharmaceuticals AG από την Astellas Pharma Inc, η οποία ανακοινώθηκε στο τέλος του περασμένου Οκτωβρίου.  Η βιοφαρμακευτική εταιρεία Ganymed επικεντρώνει τη δραστηριότητα της στην ανάπτυξη αντισωμάτων κατά του καρκίνου και η εξαγορά  επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων Ογκολογίας της Astellas με ένα αντίσωμα που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο ανάπτυξης.

    Βάσει της συμφωνίας, η Astellas θα καταβάλλει 422 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει το 100% των ιδίων κεφαλαίων της Ganymed.  Επιπροσθέτως, οι μέτοχοι της Ganymed θα αποκτήσουν δικαίωμα είσπραξης μέχρι και 860 εκατομμυρίων ευρώ μέσω περαιτέρω ενδεχόμενων πληρωμών, οι οποίες θα εξαρτηθούν από την πρόοδο στην ανάπτυξη του ΙΜΑΒ362, που είναι το πιο προηγμένο κλινικό πρόγραμμα της Ganymed.  Έπειτα από την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Ganymed θα καταστεί μία εξ’ ολοκλήρου θυγατρική της Astellas. Το κλείσιμο της συναλλαγής υπόκειται στις τυπικές εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές και αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στις προσεχείς εβδομάδες.

    Η συναλλαγή αυτή θα επιτρέψει στην Astellas Pharma Inc να συνεχίσει να διευρύνει το πρωτοπόρο χαρτοφυλάκιο προϊόντων Ογκολογίας της ως μία πλατφόρμα βιώσιμης ανάπτυξης.

    «Η Ογκολογία αποτελεί ένα από τα θεραπευτικά πεδία στα οποία εστιάζουμε και έναν βασικό παράγοντα προώθησης της ανάπτυξής μας.  Η εξαγορά της Ganymed θα επιτρέψει στην Astellas να επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της στα προϊόντα ογκολογίας, προσθέτοντας ένα αντίσωμα που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο ανάπτυξης, το οποίο διαθέτει τη δυνατότητα να αποτελέσει έναν νέο πυλώνα ανάπτυξης, μετά το XTANDI®», σχολίασε ο Yoshihiko Hatanaka, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Astellas. «Στόχος μας είναι να παρέχουμε μία νέα πιθανή θεραπευτική επιλογή για τους καρκινοπαθείς που επί του παρόντος έχουν περιορισμένες διαθέσιμες επιλογές θεραπείας».

    Από την πλευρά του ο Δρ. Özlem Türeci, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Ganymed δήλωσε: «Έχω εντυπωσιαστεί από την ικανότητα, τη δέσμευση και το όραμα της Astellas. Λαμβάνοντας υπόψη τους παγκόσμιους πόρους της, είμαι επίσης σίγουρος ότι η Astellas θα μπορέσει να μετατρέψει την επιστημονική καινοτομία και τα υποσχόμενα κλινικά αποτελέσματα σε αξία για τους ασθενείς στο εγγύς μέλλον».

    Τέλος, ο Helmut Jeggle, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ganymed και Γενικός Διευθυντής του οικογενειακού γραφείου των αδερφών Strüngmann (Athos Beteiligungsverwaltung GmbH) εξέφρασε την ικανοποίηση τους που παραδίδουν το χαρτοφυλάκιο της Ganymed, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές καινοτόμες θεραπευτικές προσεγγίσεις για ανεκπλήρωτες ανάγκες στους συμπαγείς όγκους, σε έναν δυνατό και αφοσιωμένο σύμμαχο στον τομέα της φροντίδας της υγείας.

    Η Astellas εξακολουθεί να αξιολογεί την επίδραση αυτής της συναλλαγής στις οικονομικές της προβλέψεις για το οικονομικό έτος που θα κλείσει στις 31 Μαρτίου 2017.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: GBI Research: Εκτίναξη της αγοράς της ανοσοθεραπείας του καρκίνου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Sanofi και Boehringer Ingelheim: Ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή προϊόντων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όλη η αλήθεια για τη Famar

     

     
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
    Έρχεται ουκρανικός χιονιάς με θερμοκρασίες -15 βαθμούς Κελσίου – Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη
    Τίτλοι τέλους για την Ελένη Μενεγάκη – Το αντίο της παρουσιάστριας on camera (video)
    Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Κρατερός Κατσούλης (video)
    Βρες την καλύτερη τιμή συγκρίνοντας σε 1.300+ καταστήματαBestPrice.gr
    Απλά μεγαλοφυές: Εξασφαλίστε επιστροφή χρημάτων 100€Hewlett Packard
    Αγοράστε Αυθεντικό HP γραφίτη και κερδίστε επιστροφή χρημάτων εώς 100€Hewlett Packard
    Ξενοδοχεία στην Ευρώπη κάτω από 50€/βραδιάTrivago
    Βάζει λίγο Vicks επάνω σε μια σκελίδα σκόρδο… Ο λόγος; Θα μετανιώσετε που δεν το ξέρατε νωρίτερα!



    ΣΧΟΛΙΑ