• Business

    HSBC: Ανακοίνωσε ότι θα καλύψει τα έξοδα για αλλαγή φύλου στους εργαζόμενους της

    • NewsRoom
    Noel Quinn, διευθύνων σύμβουλος HSBC

    Noel Quinn, διευθύνων σύμβουλος HSBC


    Μία νέα παροχή θα έχουν στη διάθεσή τους από το επόμενο έτος οι εργαζόμενοι της βρετανικής τράπεζας HSBC, καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε ότι είναι διατεθειμένη να πληρώσει τα έξοδα για την αλλαγή φύλου, στο πλαίσιο ενός νέου οφέλους για τους υπαλλήλους της που αντιμετωπίζουν «δυσφορία φύλου».

    Το νέο πρόγραμμα καλύπτει τα έξοδα της διάγνωσης, των θεραπειών ψυχικής υγείας, την ορμονοθεραπεία, τη λογοθεραπεία, την αποτρίχωση και την χειρουργική επέμβαση.

    Σύμφωνα με τον τραπεζικό κολοσσό, οι σύντροφοι των εργαζομένων αλλά και οι απόγονοί τους κάτω από 21 ετών θα μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το πρόγραμμα.

    Το προσωπικό της τράπεζας ενημερώθηκε αυτή την εβδομάδα για την παροχή σε όσους έχουν δυσφορία φύλου, με την τράπεζα να στοχεύει, όπως ισχυρίστηκε, να ενθαρρύνει το προσωπικό να είναι «ο αληθινός του εαυτός», σε ένα e-mail που εστάλη από το HR στους υπαλλήλους.

    Η HSBC ανέφερε ότι η παροχή της εταιρείας ενδέχεται να είναι διαθέσιμη στον οποιονδήποτε «δεν αισθάνεται άνετα με το βιολογικό του φύλο και εφόσον αυτό έχει αναγνωριστεί ως μία ιατρική πάθηση».

    H Άλισον Mάλαχ, διευθύντρια της εταιρείας «Ισότητα και Διαφορετικότητα» στη Βρετανία,  η οποία εξειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικής και σεμιναρίων σε σχετικά θέματα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έκανε λόγο για μία σημαντική προσέγγιση, από την πλευρά της τράπεζας.

    Προσαρμογές και στις προσφωνήσεις πελατών

    Η HSBC έχει προχωρήσει και στο παρελθόν σε πρωτοβουλίες για το συγκεκριμένο θέμα.  Πριν λίγο καιρό, η τράπεζα είχε αναφέρει ότι δεν χρειάζονται αποδείξεις για τους πελάτες τους οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε αλλαγή φύλου. Μάλιστα είχε προσθέσει στις προσφωνήσεις τους τίτλους Mx, M, Mre και Μisc, ώστε να ικανοποιήσει τις οικονομικές ανάγκες της τρανς κοινότητας.

    Νωρίτερα, το 2021, οι διοικήσεις των τραπεζών είχαν δηλώσει ότι θα σταματήσουν να συλλέγουν δεδομένα πελατών σχετικά με το φύλο τους, σε μία προσπάθεια να συμπεριλάβουν τα τρανς άτομα και τα «non-binary».

    Η HSBC δεν είναι η μόνη τράπεζα που προτίθεται να προσφέρει παροχές ιατρικής υποστήριξης στο διεμφυλικό προσωπικό.

    Η NatWest, βρετανική τράπεζα, είπε στους υπαλλήλου της τον Αύγουστο ότι θα πληρώσει τον λογαριασμό για να λάβει ιδιωτική ορμονοθεραπεία το τρανς προσωπικό της.

    Ήδη από το 2016, η ασφαλιστική εταιρεία Lloyd’s of London, έγινε η πρώτη βρετανική εταιρεία που συμπεριέλαβε στα προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης του προσωπικού της την αλλαγή φύλου.

    Διαβάστε επίσης:

    HSBC: Τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών το τρίτο τρίμηνο

     



    ΣΧΟΛΙΑ